הסיפור של מגדה שמולביץ

מגדה כיום
מגדה במסגרת התכנית
עלייה לארץ כערך מילדות

שמי מגדה שמולביץ, אני משתתפת השנה בתכנית הקשר הרב דורי.

אני מגיעה ממשפחה שהטמיעה את הציונות כערך עוד מילדותי. כשהייתי בת חמש, אבא שלי היה ראש הקהילה שכינס את כל היהודים המקומיים לביתנו כדי לחגוג את הקמת המדינה, אימא שלי הייתה אחרית על רף התרבות. כשהייתי בת 17 השתתפתי בפרויקט עם קבוצת אנשים בגילי בארץ במשך שלושה חודשים (טיולים, עבודות בקיבוץ, היסטוריה עם היהודי וטקסים).

בתקופה בה הייתי בארץ, לביקור הייתה השפעה רבה על העתיד שלי: עלייה לארץ. הייתי פעילה בקהילה שלי בויצו (wizo) ובבית הספר. הבן שלי היה מזכיר תנועת הנוער, הבת שלי הייתה מורה לריקודי עם ובעלי היה ראש הקהילה.

למדתי רפואה בארגנטינה, תכננו את העלייה לארץ והגענו לארץ במרץ 1990.

הזוית האישית

הסיפור תועד במסגרת תכנית הקשר הרב דורי. התכנית נערכה בבית הספר נופי מולדת בגן יבנה, התש"ף, בהנחיית המורה המובילה לימור מזרחי.

בעלה של מגדה, מנחם שמולביץ, תרם אף הוא סיפור למאגר המורשת. לקריאתו לחצו על הקישור:

תפוח זהב במחנה המעצר בקפריסין

ויצו
ויצו (WIZO – ראשי תיבות באנגלית של ארגון נשים ציוני בינלאומי, Women's International Zionist Organization) הוא ארגון נשים יהודיות בישראל ובעולם. לויצו 250 אלף חברות, המאורגנות ב-50 פדרציות ארציות ברחבי העולם. בארץ, יש לה 46 סניפים שבהם מרוכזת הפעילות ההתנדבותית, וכן פעילות הסיוע לעולים, לקשישים ולשכבות החלשות. (ויקיפדיה)

”אני מגיעה ממשפחה שהטמיעה את הציונות כערך עוד מילדותי“