הסיפור של גדעון שגיא

תמונה שסבא חרט של סבתא ואבא
סבא ובת דודתו רוחל'ה מכפר גלעדי
רקע על סבא

סבא נולד וגדל בפתח תקווה 24 שנים (עד החתונה). הוא למד בית הספר היסודי "משה הס" ובתיכון "אחד העם" (בתקופתו לא היה חטיבה). סבא התגייס בגיל 17 לצבא. בצבא סבא היה סגן הרמטכ"ל בגולני ובגיל 19 הכיר את אליה (סבתא) כמורה חיילת, הוא התחתן עם אליה בגיל 24.

הרקע של סבא

סבא נולד ב1939 (כיום הוא בן 81) ליונינה ושלמה. לאחר החתונה סבא גר ארבע שנים בירושלים כסטודנט לאמנות בבית ספר בצלאל. כשסיים את לימודיו חזר לגור בפתח תקווה. בגיל 28 נולד לו בנו הבכור ירון. לאחר שלוש שנים נולד לו בנו האמצעי ניר (אבא שלי). בגיל 38 עבר לגור ביהוד, שם נולד לו בנו הקטן והאחרון עמית. כיום סבא גר ביהוד.

סבא הוא אמן צייר וחורט בעץ. סבא חרט בעץ את התמונה של אבא וסבתא זכרונה לברכה ואף הציג בתערוכה וזו תמונה אחת מתוך עשרות.

התמונה שסבא חרט

סיפור משמעותי בחייו של סבא

סבא חזר הביתה ממלחמת ששת הימים וכשהוא חזר נולד בנו הבכור ירון. במשך שנתיים בהן סבתא אליה הייתה חולה בסרטן הרחם ובדיוק שלושים יום לאחר החתונה של ההורים שלי, היא נפטרה.

יואב: נהניתי ללמוד לחקור על העבר וההווה של סבא.

סבא גדעון: מאוד נהניתי להיזכר בעבר שלי ולעבוד עם יואב.

בית ספר בצלאל
בְּצַלְאֵל היא אקדמיה לאמנות, עיצוב וארכיטקטורה. בית הספר נוסד בשנת 1906 על ידי בוריס שץ והיה בית הספר הראשון לאמנות בארץ ישראל במאה ה-20.

”אני לא צריך 'ווייז', הייתי בכל מקום בארץ במדינה“