הסיפור של אסתר אליה

סבתא אסתר עם הנכד אדיר בחממה
סבתא אסתר בצעירותה
חבל ימית

שמי אסתר אליה נולדתי בשנת 1954 בעיר באר שבע, התחתנתי עם בעלי מאיר, וגרנו במושב, ניר אברהם.

לפני 40 שנה הוקם חבל ארץ בארץ ישראל בשם חבל ימית. החבל הוקם בדרום הארץ בפתחת רפיח בצפון סיני. הוקמו כ-14 יישובים ישראלים כשתושביהם משפחות צעירות.

אנחנו היינו בין הראשונים שנפתרה להם בעיית הדיור. עם עוד משפחות צעירות כמונו. הייתה תעסוקה ופעילות חברתית ענפה ומלוכדת, התפרנסנו מכל דבר אפשרי,  מחקלאות בחממות זכוכית מתקדמות מאוד. ומחסני מיון חדשים ביותר. הקמנו משפחות וחיינו שם חיים שלווים, מלאי חיי חברה עם חברינו למושב.

ב-1980 נחתם הסכם שלום ואז הוחלט להחזיר את הפתחה למצרים, והוחלט לפנות את חבל ימית.

כתוצאה מכך היינו צריכים לחפש בית חלופי למגורים. בינתיים כבר היה ילד אחד והייתי בהריון, בבטני הייתה אמא של אדיר.

לאחר חיפושים אחר בית חלופי במקום חדש, הוחלט על מושב שחר, ובעזרת פיצויים רכשנו בית בשחר.

בשחר, נולדה סיוון ומאז ועד היום כסבא וסבתא אנחנו  גרים בחבל לכיש, במושב שחר, וגם משפחתי גרה בהרחבה החדשה של שחר.

הזוית האישית

היה לי העונג והגאווה לזכות להשתתף בתוכנית כל כך חשובה, זה הגביר את הקשר ביני לבין נכדי אדיר וצמצם לטובה את פערי הדורות. תבורכו בעשייה הברוכה הזו. מקווה שנתראה בנכד הבא.

חבל ימית
חבל הנמצא בחצי האי סיני בחלק הצפוני. בו התיישבו תושבים ישראלים אחרי מלחמת ששת הימים.