הסיפורים של אבא – זכרון ילדות נעים

סבתא שושנה ועמית
סבתא שושנה ומשפחתה
זיכרונות הילדות של סבתא שושנה

הזיכרון הזה מלווה אותי שנים. אני בת חמש או שש. יש לי עוד 3 אחים, אלי, יחזקאל, ניסים וצביקה.
אני הילדה השניה. גרנו בקרית אתא, בבית קטן, חדר אחד, מרפסת קטנה שמובילה למטבח שהיה בחוץ, בנפרד מהבית.
בערבי החורף הקרים, אבי ואימי ז"ל, יוכבד ובנימין, היו מחממים את החדר היחיד שלנו, ששימש גם כחדר שינה של כולנו. היה לנו תנור נפט לחימום הבית, עליו היתה רשת שעליה היינו מניחים את הקומקום וגם את הלחם כדי לקלות טוסטים.
היינו מתכנסים בחדר כל ערב, אוכלים את ארוחת הערב יחדיו. לאחר מכן היינו מתיישבים סביב אבי ז"ל, שהיה מספר לנו סיפורי אגדות שמאוד אהבנו. הסיפורים האלו היו בהמשכים, כל ערב קצת. אבי תמיד היה מפסיק בקטע הכי מותח. זכור לי שזה היה מעצבן אותנו כי היינו במתח, אבל אבי בשלו: "לילה טוב ולמיטות !! מחר יום חדש". וכך, בכל ערב, היינו מחכים בכליון עיניים להמשך הסיפור. כל סיפוריו של אבי הומצאו עלי ידו, הכל בעל-פה. אנחנו כילדים אהבנו אותם מאוד. ב"ביחד" הזה נעים לנו להיזכר עד היום.

תנור נפט
תנור חימום הפועל על נפט