הסבא שאף פעם לא משעמם לו

סבא ואני בביתי בחנתון
סבא עם שני סוסיו
העיסוקים של סבא

שמי שלמה גרנות נולדתי בחיפה בשנת 1948 וחייתי כל חיי בקריית חיים המערבית.

אבי היה שוטר ואמי הייתה עקרת בית, למדתי בבית ספר גורדון, שבקריית חיים, והייתי אלוף משחק הג'ולות, כשהייתי משחק עם החברים מהשכונה. כשהייתי בן חמש, התחפשתי בחג הפורים, ביחד עם שכנתי שהיתה בגיל שלי, לזוג זקנים, ואף אחד לא זיהה אותנו וזה היה משעשע.

בשנת 1965 התגייסתי לצה"ל לחטיבת הנח"ל לגדוד 50 והשתתפתי בשלוש מלחמות: במלחמת ששת הימים, במלחמת יום הכיפורים, ובמלחמת לבנון. בזמן שירותי הצבאי השתתפתי בשני מבצעים: מבצע ליטני, ובמבצע שלום הגליל. בשנת 1969 התחתנתי עם אשתי רונית באולמי מוצקין .

ביום החתונה ,ירד מבול והתפללנו שיפסק המבול כדי שכל האורחים יגיעו להשתתף בשמחתנו, ובסוף נפסק המבול למזלנו.

למדתי מכונאות רכב כבד בבית ספר מקצועי בקריית חיים. בשנת 1971 נולדה לי ולאשתי בתנו הבכורה רווית,  וחמש שנים אחריה נולדה לנו בת שנייה ושמה שמרית.

כיום אני עובד כקצין ביטחון ובטיחות, ואחראי לכיבוי אש ראשי ביישובי הסוללים, ואת זה אני עושה בהתנדבות ,

בשעות הפנאי אני עובד בגינה, מטפל בסוסתי לינדה, ובקרני הסיחה מטייל בשבילי ישראל, ושר בחבורת זמר.

גלגולו של חפץ

שם החפץ: תמונה של סוס. יוצר  בישראל בשנת 1982.התמונה מצוירת על בד במסגרת עץ בצבעי שמן, ונמצאת בבעלות סבא היום.

התמונה עברה לסבי מאביו לאחר שסבא רבא שלי נפטר. התמונה הינה עבודת יד של סבא רבא וצוירה על בד קנבס, בצבעי שמן ומוסגרה בעבודת יד על ידי סבא רבא.

משמעות התמונה: מגיל צעיר סבי, שלמה, מאד אהב סוסים. כבר בגיל שנה וחצי המשחק האהוב עליו היה סוס מעץ, שקיבל מהוריו מתנה ולכן התמונה כל כך משמעותית עבורו.

סבי עם הסוס מעץ שקיבל במתנה

עבודת יד של סבא רבא

אוהד – היה לי מאוד כיף לעבוד עם סבא למדתי דברים חדשים שלא ידעתי עליו

מבצע ליטני
מבצע ליטני (כינויו הצבאי של המבצע היה אבי החכמה) הוא מבצע צבאי שנערך בחודש מרץ 1978 ובו חדר צה"ל לחלקה הדרומי של לבנון עד לנהר הליטני, והחזיק בשטח זה במשך כשלושה חודשים, עד לנסיגתו חזרה לגבול הבינלאומי. מטרת המבצע הייתה לפגוע בתשתיות ארגוני הטרור הפלסטינים בדרום לבנון, ובכך להפחית את פעילותם כנגד מדינת ישראל ואזרחיה. ויקיפדיה

ציטוטים

”ביום החתונה ,ירד מבול והתפללנו שיפסק המבול, כדי שכל האורחים יגיעו להשתתף בשמחתנו ובסוף נפסק המבול למזלנו“