המשכתי בהתנדבות ביחידתי

נתן והנכדה שירה לבית דיסקין

מוצא הוריי
אני, נתן דיסקין, נולדתי בישראל בעיר ת"א.
שרתי ביחידה קרבית בכל מלחמותיה של מדינת ישראל, ממלחמת סיני ועד למלחמת לבנון הראשונה.
זיכרון מאירוע משמעותי שהתרחש במדינת ישראל -אסון בטקס
ב-29 ביולי 1954 בקיבוץ מעגן נערך טקס חנוכת אנדרטה לזכרו של הצנחן פרץ גולדשטיין ,שצנח מאחורי קווי הגרמנים במלחמת העולם השנייה .
באמצע הטקס אמור היה טייס במטוס פייפר להצניח איגרת. קרתה תקלה, והטייס איבד שליטה על המטוס ונפל אל תוך הקהל. באירוע מעציב זה נהרגו 17 נפשות ו-25 נפצעו.
את המטוס הטיס אורי גלין, שלא נפגע בהתרסקות אבל היה שרוי בהלם זמן רב לאחר האירוע.
וועדת-חקירה שהוקמה לאחר מכן מצאה כשלים רבים בהתנהגות הטייס, ובין היתר מסירת הגה המטוס לאדם שישב לידו, שלא הטיס מטוס מימיו.
                                            האנדרטה לזכרו של פרץ גולדשטיין ז"ל

הטבעתי חותם במדינת ישראל
תרמתי למדינת ישראל בכך שנלחמתי למענה ולמען משפחתי. הייתי בכל מלחמותיה של מדינת ישראל ממלחמת סיני ועד למלחמת לבנון הראשונה.
בין לבין הקמתי משפחה, גידלתי שתי בנות חמודות, יחד עם אשתי כמובן.
לאחר שירות מילואים ממושך ביחידה קרבית יכולתי לפרוש מהשירות, אך המשכתי בהתנדבות ביחידתי, עד לאחר מלחמת לבנון הראשונה.

תמונה 5

סיפורו של נתן דיסקין תועד על ידי הנכדה שירה דיסקין במסגרת תכנית הקשר הרב-דורי בבי"ס "נעמי שמר" בתל-אביב, בשנת הלימודים תשע"ג (2012-3), בהובלתה של הגב' שרה לאוטמן.
עיבוד ועריכה: גב' ורדה ברגמן, מתנדבת בית התפוצות.

פרץ גולדשטיין ז"ל
נולד ברומניה ב-4 ביולי 1923. עלה לארץ ישראל בשנת 1940 ונשלח לקיבוץ אפיקים, שם הצטרף לקבוצת אנשים יוצאי טרנסילבניה, אשר התכוננו להקמת קיבוץ מעגן. בדצמבר 1942 התנדב לשירות בפלמ"ח, התקבל לקבוצת צנחני היישוב, שאומנו לצנוח באירופה הכבושה בידי גרמניה הנאצית, על מנת לסייע במאמץ המלחמתי הבריטי. לצורך תפקידו קיבל גולדשטיין זהות בדויה. ב-13 באפריל 1944 צנח ביוגוסלביה עם יואל פלגי, והיה הצעיר שבין צנחני היישוב. כעבור חודשיים חצו את הגבול להונגריה. גולדשטיין הסתתר בבודפשט, עד ששוכנע ע"י ישראל קסטנר להסגיר עצמו לגסטפו, כדי שלא לפגוע ברכבת ההצלה עליה נסעו הוריו. בהמשך נשלח לגרמניה יחד עם פלגי. השניים ניסו להימלט מהרכבת, אולם רק פלגי הצליח. גולדשטיין נשלח למחנה הריכוז אורניינבורג ונספה שם ב-1 במרץ 1945.

”לאחר שירות מילואים ממושך ביחידה קרבית יכולתי לפרוש מהשירות, אך המשכתי בהתנדבות ביחידתי“