המפגש המפתיע של יואל קוריס

יואל אגם וירדן בפרוייקט הקשר הרב דורי.
יואל וחבריו במילואים
עלילות מפגשם של יואל וחבריו עם אדם מוכר מעברם.

יואל קוריס, בן זקונים במשפחה בת שבעה ילדים, בן 93.

יואל נולד בשנת 1926, במשק בבלפוריה בו הוא גר עד היום, להוריו אהובה וישראל. בגיל 24, גויס עם חבריו לצבא במסגרת מלחמת העצמאות. בתקופה זו היה מחסור בחיילים, ולכן כל אדם שידע להחזיק נשק-גויס.

יום אחד נשלח יואל עם חבריו לפלוגה למשימה, להחזיר חווה שנכבשה על ידי עובדים ערבים ליד עין דור. כאשר הגיעו לשטחי החווה, לקחו יואל וחבריו בשבי את הכוחות בהם נתקלו, וקשרו אותם. פתאום קם אחד העובדים ופנה ליואל, "אני מכיר אותך!", מסתבר שאחיו השלישי של יואל, פלתיאל, שהיה נוטר בזמנו, הכיר את אותם עובדים בעבר, וכך זיהה השבוי את יואל כאחיו של פלתיאל.

במאי 1952, נישא יואל לרחל, אמא לשלושת ילדיו – עוזי, ישראלה וזמיר. ליואל שלושה נכדים ושישה נינים.

בתכנית הקשר הרב דורי, ביקשנו מכל משתתף לבחור שיר, בחר יואל את השיר "ציון תמתי", שמסמן עבורו סוג של תפילה, השיר משנות הארבעים, ויואל שמע אותו לראשונה כשהיה ילד, ומאז מחובר אליו מאוד. בנוסף, יואל אוהב מאוד לשיר, עד שפעם אחת אפילו ננזף על ידי בתו ששר שירי מולדת בקולי קולות בשעות הבוקר המוקדמות.

יואל אדם מצחיק וחייכני, שה"מוטו" שלו לחיים הוא "תמיד עדיף לצחוק מאשר לבכות".

קישור לשיר "ציון תמתי", שיואל כל כך אוהב

הזוית האישית

אגם אייזן וירדן רחימי: העבודה עם יואל הייתה מעניינת ומשמעותית עבורנו, שמחנו להכיר אדם משכיל בעל סיפור חיים מרתק.

נוטר
נוטר הוא כינוי לשוטר יהודי בארץ ישראל בתקופת המנדט הבריטי. פעלו המסגרת המשטה הבריטית, וביוזמת הסוכנות היהודית להגנה על הישובים היהודים מפני פורעים.

”"תמיד עדיף לצחוק מאשר לבכות".“