המפגש הלא צפוי

בית הבטחון במושב מבטחים
דוד בן גוריון בשמאל וסבי הילד הקטן בימין
פגישה מקרית בין סבא רבא וסבי עם ראש הממשלה הראשון של מדינת ישראל

סבי, דוד ממן, נולד ב-1945, בקזבלנקה שבמרוקו. ועלה לארץ כילד ב-1950. משפחתו של סבי התיישבה במושב מבטחים שבנגב.

המפגש הלא צפוי

לפני כ-60 שנים, בשנת 1958, כשסבי דוד ממן, היה קטן, הוא הצטלם עם ראש הממשלה ה-1 של מדינת  ישראל, דוד בן גוריון.

סבי ואביו  קמו השכם בבוקר והלכו להסתובב במושב מבטחים, שבו התגוררו הוא ומשפחתו. במקרה, נתקלו בבן גוריון כשהיה בסיור ראשון שלו במושב.

סבא רבא שלי היה הרב הראשי של המושב, ולכן נפגשו ודיברו על כמה נושאים שהיו משמעותיים ביותר בביקור. מבלי ששמו לב הם צולמו על ידי צלם. לאחר כמה שעות התמונה הועברה לסבי ואביו.

סבי מסגר את התמונה ושמר אותה מאז ועד היום.

הסיפור  מעורר השראה מכיוון שדוד בן גוריון היה ראש הממשלה הראשון של מדינת ישראל, האיש עם החזון והחלום הכמעט בלתי אפשרי למימוש.

עם אמונה, יכולת מנהיגות, חוכמה, כוח, אהבת הארץ וראייה רחבה, הצליח דוד בן גוריון להגשים את חזונו ולהפריח את השממה. התחיל את מסעו להפרחת השממה בכך שסייר במושבות רבות בארץ..

התכנית קירבה ביני לבין סבי מאוד השעות והסיפורים שסופרו לי במהלך הפעיליות גיבוש היו מגבשות ומלאות

מושב מבטחים
מבטחים הוקם מחדש ב-1950 בידי קבוצה של עולים מכורדיסטן שתוגברו בשנת 1954 על ידי קבוצה של עולים ממרוקו. קרבתו לגבול הביאה להפיכתו לבסיס צבאי עם תעלות קשר ועמדות ירי מכל עבר. במבצע קדש שימש הקיבוץ כבסיס יציאה לכוחות צה"ל בדרכם לכיבוש הרצועה וסיני. בתחומי מבטחים מתגוררים כיום כ-500 תושבים, וליישוב אופי חילוני.

”כשסבי דוד ממן היה קטן, הוא הצטלם עם ראש הממשלה הראשון של מדינת ישראל “