המטוס לאהבה

אני וסבתא בביקור באיטליה
סבתא טועמת גלידה מסורתית באיטליה
העלייה של סבתא שלי

שמי ג’יזל כהן סקלי נולדתי בשנת 1958. עליתי לארץ ישראל ממרוקו והעיר קזבלנקה. אנחנו ששה אחים, חמש בנות ובן אחד. אימא שלי סול שושן לא עבדה ואבא שלי ימין שושן עבד במפעל לתבלינים.

אני זוכרת כשהייתי ילדה אבא שלי היה טס כל חודשיים לצרפת איטליה וספרד כדי לחלק ולספק תבלינים.

העלייה לישראל

כשהייתי בת 10 אני ומשפחתי החלטנו לעלות לארץ ישראל. בשנת 1967 ההורים שלי טסו לישראל כדי לבקר את משפחתם ואז פרצה מלחמת ששת הימים והם נאלצו לחזור למרוקו. לאחר 10 חודשים עלינו לארץ ישראל. הגענו לארץ במטוס.

ביסודי למדתי במסילות ובתיכון בטשרנחובסקי בנתניה. את בעלי הכרתי בגיל 11 שנה אחרי שעלינו לישראל. יונה כהן סקלי גדלנו יחד באזורים כחברים טובים. בגיל 17 התחלנו לצאת יחד ובגיל 20 התחתנו, לאחר מכן הבאתי שלושה ילדים: אודליה, קובי ושלי. היום יש לי מהם יש לי שמונה נכדים.

כיום אנו מנהלים את מסעדת מרקש על רצועת חוף הים. המסעדה בבעלותנו כ- 16 שנה. אני ג’יזל השפית הראשית במסעדה. יונה בעלי עוזר במטבח ובניהול.

חוגגת מימונה כל שנה עם המון מטעמים מיוחדים והמון אנשים שמתארחים. אני מבשלת באופה באהבה גדולה לשורשים המרוקאים הריחות, הטעמים והזיכרונות עולים אצלי ואני חשה צורך להעביר לדורות הבאים. אני מבשלת מאכלים מבית אימא וכך גם מצליחה לגרום לאנשים המתארחים במסעדה להיזכר האוכל הביתי והאותנטי.

גיזל: אנו יוצאים לחופשות ואוכלים המון במסעדה שמזכירה את המטעמים ממרוקו

מסעדת מרקש