המושבה הרצליה בתחילת שנות ה-50

אופטימים בהתחלת העבודה
תמונה מגיל תיכון
כל האירועים היו מתרחשים במרכז המושבה

הרצליה בתחילת שנות ה-50

בתחילת שנות ה 50, המושבה הרצליה מנתה כ-8000-10000 תושבים ומרכז המושבה היה מרכז החיים המסחריים, הדתיים והחברתיים של התושביםהצרכנייה, החנויות, בתי הכנסת, בתי הקולנוע כולם היו ממוקמים במרכז המושבהרוב התושבים הכירו אחד את השני והיה קשר חברתי בריא תורם והדדי שהתבסס על רקע תרבותי (מהיכן הגיעו) או על אזור מגורים (שכונת פועלים, שיכון עממי, שיכון ויצמן וכו).

כל החגים, כל האירועים, כל אספות הבחירות היו מתרחשים במרכז המושבה ובדרך כלל רוב התושבים כולל הילדים היו לוקחים חלק באירועים.

מרכז המושבהמרכז המושבה היה למעשה הצטלבות של רחוב סוקולוב עם רחוב בן גוריון של היום שבזמנו ניקרא רחוב העבודה והיה ציר התחבורה העיקרי לכוון רמת השרון ותל אביב. סביב מרכז זה התנהלו כל חיי התושבים במושבה: תחנת אגד, ה"מרכזית "שכנה בצומת הנ"ל, בתי הכנסת, בית הכנסת הגדול-האשכנזי ומולו בצריף מט ליפול שכן בית הכנסת של "היקים", יוצאי גרמניה, ולא רחוק משם גם בית הכנסת של יוצאי תימן

השוק, כל האזור עליו ממוקם בנין "לב העיר "כיום היה אזור של בתי מלאכה, נגריות, מסגריות ודוכני מכירה שונים.

תחנת מכבי אש, גם היא שכנה ליד השוק ומשם בעת של שריפה הייתה יוצאת בצפירות מכונית הכיבוי הראשונה של הרצליה שהייתה "הכלאה ובנית עצמאית "של משאית פורד ישנה עליה הותקנו כל העזרים לצורך כיבוי אש.

חנויות ומסחר, לאורך רח' סוקולוב היו מבנים בני קומה אחת או מקס שתי קומות ,כאשר בקומת הרחוב היו החנויות ועסקי המסחר השונים ובקומה השנייה גרו המשפחות. תחנת הדלק, גם היא הייתה במרכז המושבה ליד חנות הדלקים והסולר של משפחת ליבסטר שבבעלותה הייתה גם תחנת הדלק.

בתי הקולנוע,  בתחילה היה קולנוע השרון(ברחוב הנדיב-ליד בנין העירייה) וקולנוע זיו-אור שהיה קולנוע פתוח וניתן היה לטפס על העצים מסביב ולראות את הסרט המוקרן, בשלב שני ניבנה קולנוע תפארת, בשד חן

ללכת לסרט במוצאי שבת היה הבילוי העיקרי והיחידי של הנוער בשנות החמישים.

בתי ספר היו בזמנו 3 בתי ספר יסודיים: ויצמן, ברנר וברנדייס (בהרצליה פיתוח שנקראה אז אזור ב) ובית ספר בר-אילן שהיה בית ספר דתיבית הספר התיכון "הראשונים" היחידי בזמנו התחיל את דרכו במבנה בקומת הקרקע של בית בשיכון דיור עממי ברחוב השרון (היום יש במקום את מועדון השחמט העירוני).

המרכז והשכונות מסביב , סביב מרכז המושבה היו פזורות מס שכונות :שיכון דיור עממי.

תודה