המדינה ואני הולכים יד ביד

משה ונכדתו שי
המשפחה לפני הצריף שקיים היום
הסיפור מתחיל בחודש דצמבר 1948, עם הגעתי אל העולם בקיבוץ יגור.

שמי משה בלומר. נולדתי בחודש דצמבר שנת 1948 בקיבוץ יגור, להוריי אלקה לבית פלאקס, שנולדה בליטא, ויהודה בלומר, יליד פולין.

מאירופה לקיבוץ יגור
עם פרוץ מלחמת העולם השנייה אמי ברחה לרוסיה, התגייסה לצבא והצטרפה לפרטיזנים בהיותה במדים. היא הצליחה להעביר ילדים יהודים בין מדינות אירופה ולשלוח אותם לארץ ישראל. אבי גויס לצבא הפולני, שהיה תחת שליטתו של הצבא הרוסי. בתום המלחמה הוריי עברו לגרמניה והצטרפו לקיבוץ הכשרה, שם הכירו ושם התחתנו. משם, דרך איטליה, הם עלו באנייה עליה והגיעו לחוף נהריה.

הוריי הגיעו לקיבוץ יגור, שבו התגורר דודה של אמי. נולדתי בקיבוץ ושם גדלתי עד גיל שלוש. בשנת 1952 עברו הוריי למושב בית לחם הגלילית, שם גדלתי עד נישואיי בשנת 1972. בבואנו למושב בית לחם הגלילית גרנו בתחילה בצריף, שכלל חדר שינה – בו התגוררנו אני, אחי והוריי, ומטבח. שירותים כמובן היו בחוץ. בשנת 1957 עברנו למבנה לבנים. ילדותי עברה עליי במושב, בו למדנו בבית ספר יסודי.

תמונה 1                              תמונה 2
 בקיבוץ יגור עם אבא ליד הצריף                                         בקיבוץ יגור עם אמא
  המשפחה בבית של סבא וסבתא בחיפה

בצבא

בשנת 1966 התגייסתי לצבא ושירתי בצנחנים בגדוד 202. מפקדיי היו צבי ברזני ואמנון ליפקין שחק ז"ל. במלחמת ששת הימים נלחמנו ברצועת עזה. לאחר סיום הקרבות ברצועת עזה הועברנו לדרום רמת הגולן. בשנת 1968, במסגרת פעילות מבצעית צפונית לגשר אלנבי, נתקלנו במארב של חוליית מחבלים ונפצעתי ביד ימין. פוניתי לבית חולים הדסה לטיפול. מאז הוכרתי כנכה צה"ל ושוחררתי מהצבא בשנת 1969. כיום אני מוכר כנכה בעל 40% נכות. עם שחרורי, כחלק מהשיקום, התחלתי לעבוד במפעל תעשיות רכב שבו אני עובד עד היום.

בבית חולים הדסה לאחר הפציעה
 המשפחה

בשנת 1972 נישאתי לגילה לבית שריד (שודריך). נולדו לנו 3 ילדים: בתיה הבכורה, נשואה לתומר גנון ולה 3 ילדים – שי, שמשתתפת בתכנית, עומר (בת) ורז דביר נשוי לשירלי ולהם בת ליאור ובן עומרי והצעיר אמיר עדיין רווק.

פרטיזנים
קבוצות לוחמים שהתארגנו בארצות שכבשה גרמניה הנאצית במלחמת העולם השנייה ונלחמו נגד כוחות גרמניה הסדירים

”בשנת 1968, במסגרת פעילות מבצעית צפונית לגשר אלנבי, נתקלנו במארב של חוליית מחבלים ונפצעתי“