מגילת אסתר המסתורית של סבא

מגילת אסתר שהועברה ארבעה דורות
המגילה בעטיפתה
מגילה אשר עוברת במשך דורות במסורת

זהו סיפור על מגילה מסתורית שעוברת במשפחתנו במשך דורות.

הסיפור מתחיל בסבי מנחם, כאשר היה בן 18, בעיר קובה שבאזרבייג'ן. סבי היה בן הזקונים בין חמשת הילדים במשפחה.

בהגיעו לגיל 18, אביו העביר לו את מגילת אסתר. איננו יודעים איך אביו של סבי קיבל את המגילה, אבל אנו יודעים שבדרך כלל האבות במשפחה מוסרים את המגילה לדורות הבאים.

מגילת אסתר

תמונה 1

במסורת המשפחתית שלנו, מעבירים את המגילה לזכרים. אמי בת יחידה וכאשר מלאו לה 18 שנים הועברה אליה המגילה הנ"ל. כאשר אמי קיבלה את המגילה, סבי סיפר לה שהמגילה עוברת דורות על גבי דורות, ושחשוב להעביר אותה הלאה.

הדבר המסתורי במגילה זו, שאמי אינה יודעת איך הדור הראשון קיבל את המגילה?

המגילה כתובה על קלף, גילה הוא כ- 300 שנה. ביחד עם המגילה הועברו גם סידורי תפילה שהיו שייכים לסבי.

כששמעתי לראשונה על סיפור המגילה עלו המון שאלות בראשי, התחושות שאני מחזיקה דבר יקר ערך למשפחתי עורר ברגשות אושר שאני מבחינה באוצר משפחתי.

הזוית האישית

חנום: כששמעתי לראשונה על סיפור המגילה עלו המון שאלות בראשי, התחושות שאני מחזיקה דבר יקר ערך למשפחתי, עורר בי רגשות אושר זהו ממש אוצר משפחתי.

ג'והורו
'יהודי' בשפה הקווקזית