הלח"י אצל הילדים

אני עם סבא וסבתא בסיור בית התפוצות
סבא רבא וסבתא רבתא
משפחת גרוס בירושלים

שמי מלכה  גרוס, נולדתי בתאריך י' אייר  תש'י 27.4.1950. אני ילידת ירושלים הבת השלישית להורי אשר דב ושרה ז"ל.

אבי אשר דב יליד ירושלים, נולד בשכונת מאה שערים, הסנדק בברית שלו היה זאב ז'בוטינסקי ממקימי הגדוד העברי במסגרת הצבא הבריטי במלחמת העולם הראשונה ראש בית"ר מנהיג האצ"ל. שסבי תמך בו.

אמי שרה ילידת הרובע היהודי עברה לגור בירושלים במאה שערים בעקבות הפרעות שהביאו לבריחתם של היהודים אל מחוץ לעיר העתיקה.

לאחר שהורי נישאו הם עברו לגור בשכונת קטמון, משפחתנו מנתה 7 נפשות היינו 4 בנות ובן.

תמונה 1

אמי סיפרה לנו כי בת דודתה יעל שהייתה מדריכת נוער והצטרפה ללחי, הייתה אחראית על הפצת כרוזים של המחתרת, ואת הדבק הייתה מכינה בביתנו אשר בקטמון אמי הצטרפה אולם אבי חשש שמא יתפסו אותנו אנשי הצבא הבריטי ולכן הסתירו ממנו את הפעילות הזו. הדודה שמרה על אחותי הגדולה ברוריה וכשהייתה  מטיילת איתה בעגלת התינוק היא העבירה בה נשק ותחמושת לחברי המחתרת. לאחר שאבי גילה זאת הוא  ביקש ממנה לעזוב את הבית.

הקשרים עם בת הדודה חודשו לאחר הקמת המדינה יחד עם חברי הלח"י שאיתם נפגשנו לא אחת והעברנו חוויות וסיפורים על העבר.

הנכד: היה מאוד כיף וקשה היה להפרד לאחר המפגשים, למדתי מאוד על משפחתי

זאב ז'בוטינסקי
זאב (ולדימיר) זַ'בּוֹטִינסקי ולדימיר (זאב) יבגנביץ' ז'בוטינסקי; י"ב בחשוון תרמ"א, 17 באוקטובר 1880, אודסה, האימפריה הרוסית – כ"ט בתמוז ת"ש, 4 באוגוסט 1940, ליד ניו יורק) היה מנהיג ציוני, סופר, משורר, מתרגם, פובליציסט ונואם מפורסם; ממחדשי הצבאיות העברית וממקימי הגדוד העברי במסגרת הצבא הבריטי במלחמת העולם הראשונה, ויחידת הגנה עצמית של יהודי אודסה; מכונן הציונות הרוויזיוניסטית; ראש בית"ר, מנהיג האצ"ל ונשיא הצה"ר; מההוגים היהודים הליברליים הבולטים בעת החדשה. ויקיפדיה

”הסנדק בברית שלו היה זאב ז'בוטינסקי ממקימי הגדוד העברי“