הכמיהה לארץ ישראל

כמו סבתא ונכדה
אני מאושרת להיות בארץ ישראל
הסיפור של זוהרה

זוהרה נולדה במרוקו בשנת 1932, בעיר בקזבלנקה. בשנת 1959 עלתה לישראל.

הייתה לה משפחה טובה והיו לה 7 אחים. זוהרה מספרת :"לא היה לי הכי טוב במרוקו כיוון שהפרנסה לא הייתה טובה. אהבתי את ארץ ישראל ותמיד חלמתי לגור בה. במרוקו הערבים שנאו אותנו כי היינו יהודים. היה קשה מאוד. הכרתי את בעלי במפעל לתפירה, הוא עבד כחייט ואני כתופרת בובות. התחתנתי בגיל 25, לבשתי שמלת כלה יפהפייה. הייתה חתונה יפה! אמי לימדה אותי לבשל לפני חתונתי.

ילדתי את שתי הבנות במרוקו ועוד שני ילדים בישראל. עליתי לארץ ישראל בגיל 27 בשנת 1959 יחד עם משפחתי ובנותיי. אחרי שעליתי לארץ ישראל התגוררתי בבית שמש ואז עברתי לנס ציונה. יש לי 4 ילדים ומבחינתי זה הדבר הכי נפלא בעולם. כיום יש לי נינים ונכדים. בעלי היקר והאהוב יעקב נפטר, כיום יש לי מטפלת בבית, ואני כבר שלוש שנים במועדון לקשיש, ונהנית פה מאוד".

זוהרה ונועם בתכנית הקשר הרב דורי

תשע"ה 2015

שוחד
שוחד הוא תשלום הניתן בחשאי לנושא תפקיד על מנת שיפעל באופן הנוגד את מטרות תפקידו. מתן שוחד, קבלת שוחד ותיווך לקבלת שוחד הם מעשי המטופלים כעבירות פליליות לפי חוק העונשין במדינת ישראל

העלייה לארץ ישראל
הוא מונח מרכזי בתרבות היהודית, המציין את הגעתם של יהודים לארץ ישראל