הילדות של סבתא עדנה

גל וסבתא עדנה כיום
סבתא עדנה כשהייתה ילדה עם שני הורייה
סיפור נעוריה של סבתא עדנה

קוראים לי בשם עדנה מפני שאבי היה חייל בצה"ל והוא נפצע ואושפז בבית חולים והייתה אחות בשם עדנה שטיפלה בו והוא אמר לה שאם תיוולד לו בת הוא יקרא לה עדנה על שמה.

נולדתי בביתי בארץ ישראל בעיר באר שבע.

לאמא שלי קראו כרמלה, ולאבא שלי קראו אליהו כהן.

אמא שלי הייתה אישה יפה נמוכה, ואבא שלי היה גבר גבוה וחסון. אמא שלי  אהבה לבשל ולטפל בבית ואבא שלי היה עובד, קבלן בניין.

אני הבת הבכורה, קטי, בנימין, חנה, ניסים, רמי ויגאל בסך הכול 7 ילדים.

גדלתי בבית קטן ובו שני חדרים, בישלו במטבח על פתיליות, התקלחנו במקלחת אחרי שחיממו מים בדוד על פרימוס. כיבסנו את בגדינו בגיגית.

שיחקנו בקלאס, חמש אבנים, מחניים, והמשחק האהוב עלי הוא קלאס וחבל.

השכונה הייתה פשוטה, לא היה מגרש משחקים ואני וחברי ייצרנו את המשחקים לבד וכך שיחקנו בשכונה.

היו שני בתי כנסת ליד הבית ואבא שלי לא היה הולך לבית הכנסת.

לא היו בגדים מיוחדים, לבשנו בגדים רגילים, נהגתי ללבוש שמלות.

ביום יום אכלנו תבשילים  ובשבתות אכלנו חמין.

גרנו בשכונה יהודית והייתה לנו בשכונה משפחה דרוזית אחת שהיינו איתה בקשר. לא היו מפגשים מיוחדים שבו היו מתאספים היהודים, רק בחגים ובאירועים כגון: ברית מילה, בר מצווה, חתונה ועוד…

היו לי חברים מבית ספר ואחרי הצהריים שיחקנו עם הילדים בשכונה.

בילדותי בשעות הפנאי עזרתי לאמא שלי לטפל באחים ולסדר את הבית.

למדתי בבית ספר אחווה ולמדתי מקצועות כמו: אנגלית, ג"ג, הנדסה, חשבון, והמקצוע שהכי אהבתי הוא גאוגרפיה. היחסים שלי עם המורים היו טובים והייתה משמעת חזקה ואם היו מתחצפים היו משעים אותנו ליום יומיים. לא היתה תלבושת אחידה פרט לשיעור ספורט.

היו טיולים ומסיבות. בחגים היו מסיבות והיו עושים דברים שמאפיינים את החג, כגון פורים, היו מתחפשים ובאים לבית הספר בתחפושת וכל מיני מסיבות ושירים.

הייתה מורה שאותה אני זוכרת במיוחדת שקראו לה צילה והייתה בשבילי מחנכת ולימדה את רוב המקצועות. לא אהבתי את המקצוע אנגלית והנדסה(מתמטיקה)

היה חדר אוכל בבית ספר הוא היה נפתח ב12 בצהריים הוא היה גדול ומרווח, לא הכניסו אותי  לאכול כי המצב בבית היה טוב.(החדר אוכל היה מיועד למעוטי יכולת) היו לי הרבה ממתקים כמו שוקולדים וסוכריות טופי.

האזנו למוזיקה ישראלית וערבית. רקדנו ריקודים סלוניים וריקודי טנגו. הזמרים המקובלים והמועדפים עלי היו שלומה ארצי, אריק איינשטיין יהודה פוליקר. אהבתי את שירי ארץ ישראל. היינו נוהגים לרקוד בערבי כיתה ובמועדונים.

הקשר בין בני הזוג  נרקם  פעם, או בשידוך או במועדון שהולכים לרקוד…

אופי היחסים בין ההורים לילדים היה מאוד בכבוד, הילדים היו מתביישים מההורים ולא מתחצפים אליהם כמו היום. ההורים שלי תמיד נשארו מעודכנים ומודעים לחיים שלי, כגון מה שהולך בבית ספר ובחיי החברה. היינו יושבים ומדברים בעיקר בערבי שבת מכיוון שאבא היה מאוד עסוק בלפרנס את הבית.

אני ובעלי נפגשנו ביום שבת בים אשקלון והתחתנו כעבור 4 שנים ונולדו לנו ארבעה ילדים, ותשעה נכדים.

הילדים שלי גרים בבאר שבע: בנווה זאב, וברמות.

הזוית האישית

כיף לי לשמוע שסבתי עברה ילדות קלה ומלאה בשמחה, מאוד התעניינתי לשמוע על הילדות שלה, מה הם עשו באותם ימים ולמה גם קראו לה בשם עדנה… היה לי ממש כיף לשבת עם סבתא שלי ולשמוע על הילדות שלה ואני מאוד אשמח אם עוד אנשים יאהבו אותו ויתעניינו בסיפור של סבתי. אני רוצה להגיד לסבתא המון תודה על זה שהקדשת מזמנך לספר לי את סיפור ילדותך ונתת סבלנות ואהבה. אוהבת המון גל.

פרימוס
חפץ ששמים על הרצפה ומוסיפים עליו נפט ושמים מעל סיר בישול או מיחם ואז המים מתחממים