הטבעת שעוברת מדור לדור

קבוצת הקשר הרב-דורי בשערי בית הספר
חולצת הקשר הרב-דורי
על טבעת מיוחדת וילדות מאושרת

טבעת היהלום

יש לנו טבעת עם יהלומים.

סבתא של סבתא נתנה את הטבעת לאמא של סבתא במתנה, ואמא של סבתא נתנה לסבתא, ועכשיו הטבעת אצל סבתא שושנה והיא תעביר אותה לנכדה הבכורה.

את הטבעת הכינו בארץ ישראל.

סבתא של סבתא שלי מאוד שמחה כשקיבלה את הטבעת ולא הורידה אותה יותר מידה. החפץ יקר מאוד בשביל סבתי, היא נמצאת אצלה כבר 30 שנה.

הטבעת בת 60-70 שנה, היא עברה בין הדורות במשפחה שלנו ותעבור גם לדורות הבאים.

הילדות שלי

גדלתי ברחוב השומר בחיפה, היינו 7 אחים וגדלנו בשני חדרים – אנחנו היינו בחדר אחד וההורים היו בחדר השני. שמנו מזרונים על הרצפה, אחד על יד השני, וכך ישנו.

למדתי בבית ספר דתי והיו לי חברות טובות. היינו שכנות וחברות הכי טובות. ביחד עשינו שיעורים ושיחקנו ב-קלאס, 5 אבנים, חבל קפיצה, מחבואים. מאוד נהנינו.

בבית הספר שלי הייתה לנו תלבושת אחידה כמו שיש היום בבתי הספר, אבל אנחנו לבשנו גם חצאיות. המורים שלנו היו נהדרים. היום יש לוח חכם ושיעור מחשבים, בזמנו לא הייתה טכנולוגיה, ישבנו עם ספרים ומחברות ולמדנו.

זאת הייתה תקופה טובה מאוד והדורות הבאים לא המשיכו בדרכה וחבל.

שושנה מנו מספרת לנכדה על ילדותה ועל חפץ מיוחד שעובר במשפחה מדור לדור

אמרת כנף
אמרת כנף או משפט מפתח היא ציטוט שנאמר בהקשר כלשהו, התפרסם מאוד, נותר בזיכרון ונוהגים לשוב ולהזכירו. בדרך כלל יש בו מוסר השכל או עוקץ מסוים. האמירות מקיפות תחומים רבים.

”זאת הייתה תקופה טובה מאוד והדורות הבאים לא המשיכו בדרכה וחבל“