הטבעת המשפחתית

אני וסבתא שלי
סבתא שלי והטבעת
גלגולה של טבעת

שמי ג'וייס, נולדתי בשנת 1945 בברוקלין.

סיפורי מתחיל בשנת 1920. אבי, שאז היה עוד ילד, מצא ברחוב עדי משובץ יהלום. הוא הביא את הטבעת להוריו והם שלא ידעו למי שייך העדי, הם החליטו לשמור אותו. מאותו עדי הם לקחו מספר יהלומים והכינו לסבתי טבעת יהלומים. סבתי העבירה את הטבעת לאמי לקראת זקנתה, ואמי העבירה לי את הטבעת ביובל שנותיה.

כיום הטבעת אצלי, כשאגיע לגיל שיבה אעביר את הטבעת לילדה שלי אמילי וכן הלאה והלאה…

כשאני מסתכלת על הטבעת אני נזכרת בסבתא שלי ובאימא שלי. אני שמחה שיש  מזכרת שעוברת מדור לדור.

סבתא עם הטבעת

הזוית האישית

עינב: היה לי ממש כיף להיפגש עם סבתא, למרות המרחק הצלחנו להיפגש הודות לזום. במפגשים למדתי רבות על עברה של סבתא. נהניתי מכל מפגש ומפגש.

ג'וייס: ממש אהבתי לעשות את התכנית עם עינב. מאוד אהבתי ללמוד טכנולוגיה חדשה, למרות שכבר ידעתי לעשות זום, עינב לימדה אותי איך לעשות את כל הפילטרים ותוספים נוספים. אהבתי לספר לעינב על דורות העבר. בזכות התיעוד והתכנית אני מרגישה כי עינב ואני התקרבנו יותר זו לזו.

עדי
תכשיט.

ברוקלין
(באנגלית: Brooklyn) הוא הרובע המאוכלס ביותר מבין חמשת רובעי העיר ניו יורק. בברוקלין מתגוררים כ-2.6 מיליון תושבים. אילו הייתה עומדת כעיר בפני עצמה, הייתה ברוקלין העיר הרביעית בגודלה בארצות הברית, רק לאחר שאר רובעי ניו יורק יחד, לוס אנג'לס ושיקגו. עד שנת 1898 עת אוחד הרובע עם העיר ניו יורק, הייתה ברוקלין עיר עצמאית. (ויקיפדיה)

”כשאני מסתכלת על הטבעת אני נזכרת בסבתא שלי ובאימא שלי, אני שמחה שיש מזכרת שעוברת מדור לדור“