טבעת יקרה לי

אני ונכדותי התאומות בבית הספר.
יחד עם דודתי
המזכרת היחידה שנותרה לי מדודתי האהובה

שמי טטינה סרייה (ברוסית זה אומר "אפורה"). אני גרה בנצרת עלית. נולדתי בתאריך 5.10.1951, אני כמעט בת 68. נולדתי באוקראינה, בעיר "בליה צ'רציו" (הצלב הלבן). כשהייתי קטנה ולמדתי בבית הספר היו לי המון חברים. כתלמידה אהבתי מאוד לתפור ולרקוד. בהמשך חיי למדתי קורס תפירה והפכתי לתופרת.

סיפור הטבעת

כאשר הייתי ילדה קטנה אהבתי מאוד תכשיטים וביקשתי מדודתי שתקנה לי תליון טבעת ועגילים. דודתי היקרה, שמאוד אהבה אותי ואני אהבתי אותה, הפתיעה אותי בגיל 16 במתנה יקרה ליום הולדתי: קיבלתי ממנה טבעת זהב מיוחדת. שמחתי על כך מאוד והודיתי לה. לאחר זמן קצר דודתי חלתה במחלה קשה והלכה לעולמה בגיל מאוד מוקדם. הבשורה המרה הקשתה עליי מאוד. בגלל הקשר המיוחד בינינו, שמרתי על הטבעת וענדתי אותה מבלי להוריד אותה מהיד במשך 50 שנה. הטבעת שימשה עבורי מזכרת יקרת ערך ומשמעותית, היה לי קשה להוריד את הטבעת מכיוון שזאת המזכרת היחידה שנשאר לי ממנה.

הטבעת המיוחדת שנתנה לי דודתי ז"ל

הזוית האישית

טטיאנה ליברצו'ק השתתפה בתכנית הקשר הרב דורי ותועדה על ידי נכדותיה ליאנה ודיאנה. התכנית נערכה בבית הספר אלון יזרעאל בעפולה, התשע"ט.

אוּקְרָאִינָה
אוּקְרָאִינָה היא מדינה במזרח אירופה. למרות שאוקראינה אינה חלק מרוסיה, הן המנטליות והן השפה בה דומות לשכנתה הרוסית, אך היחסים המדיניים בין המדינות נמצאים בשפל שיא, בעיקר לאור משבר אוקראינה והמעורבות הרוסית במלחמת האזרחים באוקראינה. (ויקיפדיה)

”כשמקבלים דבר ערך לא מאבדים אותו, אלא שומרים עליו מכל הלב “