החיים קשיים

סבתי בחתונתה
אני וסבתי מטילדה
המשפחה של סבתא מטילדה

במשפחתה של סבתי יש שבעה אחים, שני בנים וחמש בנות. סבתי הייתה האחות השנייה במשפחה והיא נולדה במרוקו בעיר פס. משפחתה עלתה לארץ בשנת 1952 כשהיא הייתה בת ארבע בלבד. בארץ הם  התגוררו בבית קטן  בעיר דימונה. כל האחים ישנו באותו חדר והיו מאוד קשורים זה לזה ואהבו לשחק יחד.

סבתי עזרה פעמים רבות לאמה בניקיון הבית וסידורו, ואהבה לעזור בהכנת ארוחות צהריים משותפות. כמו כן, כשהייתה נערה, בגלל המצב הכלכלי הקשה של משפחתה, סבתי ואחיה סייעו בפרנסת הבית. הם עבדו כמחלקי עיתונים לבתים של מנויים לעיתון. העבודה דרשה מהם לקום מוקדם בבוקר ולהזדרז בחלוקת העיתונים. כולם נסעו באופניים יחד, ולמרות העבודה הקשה הם נהנו יחד.

משפחתה של סבתי לא יצאה כמעט לטיולים משותפים ורוב הזמן שהו בבית. ההורים של סבתי עבדו מאוד קשה ולא היה להם זמן לצאת לטיולים בשעות הפנאי.

סבתי כמעט ולא רבה עם אחיה, מפני שאם הם היו רבים הם לא יכלו לעבוד יחד ולעזור בבית. לסבתי לא היו חיות מחמד בילדותה ועד היום היא אינה אוהבת חיות.

כשאני ראיינתי את סבתי אני הרגשתי שאני הייתי איתה בילדותה.

אין