החיים המלאים שלי

אני ביחד עם המתעדים בתמונה נפלאה
חתונתי עם בעלי היקר
לואיזה חג'ג'

קיבלתי את שמי על שם סבתא שלי. היום אני בת 70, גיל שבשבילי הוא כבוד גדול במיוחד, עצם זה שנולדתי יחד עם המדינה.

חיי הישנים

נולדתי ב- 1948, בטריפולי, אשר בלןב, אחת מארצות ערב.

כשהכרתי את בעלי הוא גרם לי לעלות לארץ ישראל מטריפולי. היה לי קשה מאוד לעזוב כי שודדים עבדו על משפחתי שהם יעזרו לנו להגיע לארץ ישראל, בעד הכסף שיש לנו, ובסוף לקחו לנו את הכסף וברחו וכך נשארנו בלי כלום.

ועכשיו אל החג האהוב עלי פסח, ואספר לכם את סיפור ליל הסדר. אצלי: בליל הסדר היו יהודים שהיו שומרים על החיטה, ואז אבא שלי היה קונה 20 קילו חיטה שמורה, ואמא שלי ואני היינו מכינות בצק ומכינות ממנו לאפה לפסח. לפי טעמי, זה היה טעים במיוחד, ואנו גם היו מכינים צלי ממש כמו פעם,  כך שזה יצא ממש כמו צלי של פסח.

חיי החדשים

מאכלי האהוב הוא אחד המאכלים האהובים על עדת הטריפולטאים והוא קוסקוס ומאפרום, אך מאכל זה לדעתי הוא לא הדבר הכי טוב שאני מכינה, אלא פסטה ברוטב עגבניות אשר את המתכון "הסודי" קיבלתי בירושה מאמי.

ועכשיו די עם האוכל, נתחיל עם התחביבים. הבילוי האהוב עלי הוא לשמוע מוזיקה ותחביבי הוא לצבוע ולקשט. יש לי חפץ יחיד ומיוחד אשר אהוב עלי מכל והוא מארז שקיבלתי בירושה מאמי.

ונכון שרוב האנשים האחרים אוהבים רק כמה חיות ספציפיות אבל אני אוהבת את כל החיות

יש צבע שהוא האהוב עלי והוא ירוק כמו הטבע.

בזמני החופשי אני אוהבת לצפות בתוכניות הרדיו והטלוויזיה האהובות עלי והן :תוכנית מאוד מעניינת שנקראת "זהבי העצבני" ורדיו 105fm .

ועכשיו לענייני היום יום. החוויה המשמעותית בחיי הייתה חוויה שחזרה על עצמה 5 פעמים, שהיא חיתון הילדים, אשר ריגש אותי יותר מכל, אך לצערי את הבת הקטנה שלי לא הספקתי לחתן בנסיבות מצערות.

ביקרתי בשלושה מקומות בחו"ל, חוץ מארץ הולדתי שהם רומא, נפולי וארץ ישראל.

למרות גילי המכובד אני עדיין שומרת על שרירי חזקים על ידי מתיחות כל בוקר.

ואני רוצה שגם אתם תדעו על אחת מהתובנות אשר אני רוצה להעביר לדורות הבאים שהיא כמה חשובה שמירת הדת שעוזרת לכולנו בחיים.

הזוית האישית

לואיזה – בסוף המפגש עם ילדי הקשר הרב דורי אמרתי להם כי ממש עזר לי עצם זה שהם דיברו איתי ואמרתי שמה ששימח אותי לדעת שאנחנו נפגשים שנית זה החברה ועצם זה שאנחנו ביחד.

הבנים – היה כיף ללמוד על החיים של פעם ולראות איך מתמודדים עם קשיים

מארז