החיים במושב

אני וסבתא שרה
סיפור ילדות

שמי שרה חגאי, נולדתי בבית חולים העמק בעפולה בשנת 1957.

הורי (חיה ומשה ז"ל) עלו מעירק, והתגוררו במושב מיט"ב. אבי בנה את הבית שקיים עד היום.

יש לי חמש אחיות ושני אחים.

החיים במושב היו מאוד מפנקים, את כל החגים חגגנו עם הדודים. הבית היה מאוד דתי, וכל הקשר היה סביב השבתות והחגים. היינו הולכים לבית כנסת ומתפללים ובערב משחקים בשוטרים וגנבים ומשחקי חברה.

הכי אהבתי את חג פורים. היינו עושים הצגות, ופעם זכיתי בפרס בית הספר כ"מלכת הלילה".

עד גיל ארבע הייתי בבית עם אמא חיה, ובגיל ארבע, עליתי לגן חובה במושב מיטב.

בגיל שש, עליתי לכיתה א', בבית הספר חב"ד, שהוא בית ספר דתי חרדי.  למדתי בבית ספר זה מיפני שהורי היו דתיים חרדים.

למדנו הרבה שעורי תורה ומשניות. אך גם שיעורי ליבה, כגון חשבון, אנגלית, מדעים ועברית. לבית הספר היינו הולכים ברגל כעשרים דקות, ובחורף הייתה הסעה.

את ארוחת הצהריים, אכלנו בחדר האוכל של בית הספר, והיינו עושים תורנויות שם.

לאחר שעות הלימודים הייתי בחוגים: חליל וריקודי בלט.

למדתי בבית ספר זה, עד כיתה ו' וסיימתי בהצטיינות, עם המלצה לכיתה ברמה גבוהה, בחטיבת ביניים. בחטיבת הביניים הייתי בכיתת מצטיינים עד כיתה ט'. בכיתה י' למדתי בבית ספר ממלכתי דתי, "יהודה" בעפולה, בכיתה עיונית עד סיום י"ב.

לאחר הלימודים, כיוון שלא היה נהוג שבנות דתיות מתגייסות, לא התגייסתי, והתקבלתי לבית ספר לאחיות, בבית חולים "מאיר" בכפר סבא. בתום לימודי בבית ספר לאחיות, התחלתי לעבוד בבית החולים השיקומי  "בית לוינשטיין", ועבדתי בו במשך שלושים וארבע שנים.

לאחר הלימודים הכרתי את סבא שמוליק, דרך שרית אחותו הגדול, שעבדה איתי, והתחתנו בתאריך – 12.4.1978.

וכעבור שנה -ב 20.7.1979, נולד בנינו הבכור תומר(אבא של ישי) אחריו נולדו להב ומשה.

במשך השנים למדתי ללא הפסקה, והתקדמתי עד לתפקיד של מדריכה מחלקתית, שמלמדת אחיות שנכנסות לעבודה. בגיל חמישים וארבע הפסקתי את עבודתי, (למרות שאהבתי אותה מאוד), עקב מחלה שפגעה בחיסון הגוף.

הזוית האישית

סבתא שרה- החוויה שלי מהעבודה בתוכנית הקשר הרב דורי הייתה עצומה. נהניתי לשבת עם נכדי, ולספר לו את סיפור ילדותי.

ישי – שמחתי להקשיב לסיפור המעניין של סבתא, ולהכיר אותה טוב יותר.

חב"ד
חסידות חב"ד ליובאוויטש (ראשי תיבות של "חכמה, בינה, דעת") היא חצר חסידית, ממשיכתה של שושלת חב"ד שנוסדה על ידי רבי שניאור זלמן מלאדי בשלהי המאה ה-18 במזרח אירופה. ויקיפדיה

ציטוטים

”החיים במושב היו מאוד מפנקים, את כל החגים חגגנו עם הדודים. הבית היה מאוד דתי, וכל הקשר היה סביב השבתות והחגים.“