החיבור שלי עם מוסיקת ג'ז

סבא שלי ואני בתמונה משותפת.
סבא שלי בעברו
הפעם הראשונה ששמעתי ג'ז

נולדתי בפפולי שבדרום אפריקה. הייתי שם בבית ספר יסודי.

לא למדתי שם עברית כי לא היו הרבה משפחות יהודיות. כשהייתי בן 11 כל המשפחה שלי ואני עברנו לפורט אליזבת כדי שאני אוכל להתארגן לבר המצווה שלי. בתיכון למדתי בבית ספר שקראו לו גריי.

אני שמעתי ג׳ז בגיל 15 בפעם הראשונה, ממש נדהמתי, בחיים שלי לא שמעתי משהו מלהיב כל כך.

בגיל 16 הסגנון הזה במוזיקה תפס אותי. התחלתי לשמוע את זה יותר ויותר עם חברים, לבד ואפילו עם המשפחה. היו לי תקליטים, לא היו טלפונים ומכשירים אלקטרוניים. הדרך היחידה לשמוע מוזיקה הייתה תקליטים וכמובן הופעות חיות. בגיל 25 בערך הלכתי להופעה הראשונה שלי, לצערי שכחתי את שמה של הלהקה, אני אבל בחיים אני לא אשכח את החוויה הזאת. זה היה מרתק, כל האנשים מסביבי רקדו ושרו, הלהקה ניגנה כל כך יפה ואני עמדתי ממש קרוב לבמה.

ידעתי שזאת לא תהיה הפעם האחרונה שאני אלך למופע חי.

התחלתי ללכת יותר ויותר להופעות של להקות שונות ושל זמרים שונים. בזמן הזה התחלתי גם ללכת למסיבות ג׳ז, בהם ינגנו רק ג׳ז. למסיבות בדרך כלל הלכתי עם חברים שלי וגם לבד. זה היה מקום מצוין להכיר אנשים חדשים.

אני והחברים שלי רקדנו ושרנו. אני זוכר שידעתי את כל המילים לכמה מהשירים האהובים עלי. אני ממשיך לשמוע שירי ג׳ז גם עכשיו, וזה סיפור האהבה שלי למוזיקת ג׳ז.

הזוית האישית

אדם: התכנית הזו לימדה אותי המון על סבא שלי, על החיים שלו ועל האהבה למוסיקה. אני מרגיש שאני יותר מכיר אותו ומבין אותו.

סיריל: אני יותר קרוב ופתוח לדבר עם אדם. נהנתי ללמד אותו דברים חדשים. אני גם למדתי על בית הספר והחברים שלו.

מסיבות ג'ז
מסיבת ג'ז זה מסיבה ששומעים בה מוזיקת ג'ז