החטיפה של סבתא

פעילות כללית במסגרת התכנית
פעילות תיעוד במסגרת התכנית
חטיפתה של סבתא במרוקו בהיותה ילדה

בשנת 1947 כשסבתא הייתה בערך בת שנה וחצי קרה המקרה.

זה היה ביום שבת כאשר חברות של אמא של סבתא באו לבית שלהם. ישבו ודיברו ולרגע פתאום אמא של סבתא לא שמה לב שסבתא התחילה ללכת ופתאום סבתא נעלמה. כולם התחילו לחפש אותה. בהתחלה חשבו סבתא נפלה לנהר שסמוך לביתה. אבל סבתא נחטפה על ידי ערבייה שהייתה ליד ביתה של סבתא.

ברגע שהתחילו לקרוא בשמה של סבתא , סבתא הייתה תחת בית שחי של הערבייה,ומעלייה היה צעיף שהסתיר אותה. לא ראו אותה. הערבייה שחטפה את סבתא שמעה שקראו בשמה של סבתא, והיא חשבה שאימא של סבתא ראתה אותה. הערבייה הייתה רחוקה. והיא פתאום עצרה כי חשבה ש"קלטו "אותה.  אמא של סבתא הגיעה לקחה את סבתא והערבייה שחטפה את סבתא אמרה לאימא של סבתא " רק רציתי לשחק איתה"( היא שיקרה  כמובן).

חשוב לציין שבאותו זמן היו הרבה מקרים של חטיפות באותו מקום שסבתא גרה.

הזוית האישית

הסיפור תועד במסגרת תכנית הקשר הרב דורי. התכנית נערכה בבית הספר הגימנסיה העברית בירושלים, התש"ף (2020), בהנחיית המורה המוביל אלירן דיין.

חטיפה
תפיסת אדם ולקיחתו ממקומו בכוח