החבית

אני וסבא משחקים שחמט
סבא בבר המצווה
הרפתקאות בשלולית בחורף

שמו של סבי הוא משה הרץ. סבי נולד בשנת 1946 בעיר קרסנודר שבמחוז קווקז ברוסיה.

בגיל חודש יצא עם הוריו, אחותו, וסבתו מרוסיה, והגיע לישראל בגיל שלוש, לאחר נדודים שארכו כשלוש שנים באירופה.

לאחר העלייה לארץ משפחתו של סבי גרה בהרצליה.

וכך מספר סבי: "גרנו בהרצליה, לא רחוק מפסי הרכבת. בכל חורף, האזור הזה לאחר הגשמים, היה מוצף מים עד לגובה של מטר אחד, המים לא היו נספגים באדמה והייתה נוצרת שלולית ענקית. יום אחד אני ועוד שני חברים מצאנו חבית גדולה, בעזרת מסור מתכת חתכנו אותה לאורך, ויצאנו לכיוון השלולית הגדולה. בדרך מצאנו שני קרשים שחשבנו שיתאימו לשמש לנו כמשוטים. הכנסנו את חצי החבית למים בזהירות, נכנסנו לתוכה והתחלנו לשוט בעזרת המשוטים. הרגשנו כאילו אנו נמצאים באגם גדול, ושטים לעבר הרפתקה גדולה, ולמעשה שטנו כך, עד שהתחיל להחשיך, והיינו צריכים לחזור הביתה. החבאנו את החבית, כדי לחזור ולהשתמש בה גם למחרת, וכך הפלגנו ל"הרפתקאות" רבות באותו חורף. אני מאוד מתגעגע לחברים האלה, איתם ביליתי ואיתם "חקרתי חופים רבים", מתגעגע אל תחושת החופש בחוץ, ואל המרחבים שפעם היו גם באמצע עיר גדולה"

השלולית הגדולה

מור – נהניתי מאוד לראיין את סבא, ולמדתי דברים חדשים על סבא שלא ידעתי – איך סבא בילה בילדותו.

קרסנודר
עיר ברוסיה באזור הקווקז, בירת המחוז.

ציטוטים

”אני מאוד מתגעגע לחברים האלה, איתם ביליתי ואיתם "חקרתי חופים רבים", מתגעגע אל תחושת החופש בחוץ, ואל המרחבים שפעם היו גם באמצע עיר גדולה“