ההתיישבות שלי

משה הדרי וטל לוי
בצבא הארגנטינאי
תפקידים שמילאתי בקיבוץ

שמי משה הדרי, נולדתי ב- 19 בדצמבר 1930, באנטרה ריוס שבארגנטינה.

נולדתי בשם מאוריסיו ציטרינוביץ'. את שם המשפחה ציטרינוביץ' החלפתי כשהגעתי לארץ, להדרי. הייתי צריך לצאת לשליחות מטעם משרד החקלאות ולכן היה עלי לעברת את שם המשפחה. הסיבה שבחרתי בשם הדרי, היא בשל העובדה שהייתי בקורס מנכסי משק והיו להם המון פירות הדר.

נשלחתי על ידי משרד החקלאות לקוסטה ריקה, להדריך התיישבות חדשה. לימדנו את המקומיים לשמור על הגבולות מול ניקרגואה (היתה מלחמה פנימית). המטרה שלנו היתה להדריך אותם איך להקים יישובים חדשים כדי לשמור על הגבולות. תפקידי היה ללמד אותם על החלק הכלכלי, כלומר איך לעשות את זאת בצורה הכלכלית הנכונה ביותר.

מי שהזמין את ההדרכה מישראל הייתה ממשלת קוסטה ריקה.

מטרת הקורסים היתה ללמד להיות מדריכים חקלאיים. הקורסים התקיימו בבוליביה בקוצ'ה במבה. כל קורס נמשך שישה שבועות רצופות עם הפסקה של שבוע בין הקורסים.

הקורס הראשון – כלכלת ייצור – הסביר כיצד ניתן לנצל באופן מקסימלי אמצעי ייצור כמו: מים, שטח, הון וכוח אדם.

בקורס השני – תוכנית בשלבים – ניתן היה ללמוד על צורה ידידותית של תוכנית ללא שימוש במחשבים.

ההשכלה של התלמידים היתה אוניברסיטאית. לאחר הקורס קיבלנו פידבקים שהלמידה היתה טובה מאוד.

במהלך התקופה שלי בקיבוץ, היו עוד נושאים אחרים שטיפלתי בהם כגון: מרכז המשק, גזבר הקהילה ועוד הרבה תפקידים נוספים שדרשו ממני המון אחריות.

מאז שעליתי ארצה ועד היום אני גר בקיבוץ בחן, זה הבית שלי. הקמתי בקיבוץ משפחה, עם אשתי לאה ז"ל. יש לנו שלושה ילדים, תשעה נכדים וארבעה נינים.

בתמונה: בתהליך ההכשרה בקיבוץ – עם אשתי לאה ז"ל

הזוית האישית

משה: מי שעזר לי להעלות את הדברים על הכתב זה טל. אני מודה לו על הסבלנות והעזרה הרבה בהנצחת הזיכרונות.

טל: היה לי ממש כיף לכתוב את סיפור חיו של משה.

ציטרינוביץ