ההתיישבות בארץ של רותי שבתאי

מקיף יא אשדוד
מקיף יא אשדוד ע"ש יצחק נבון
השנים הראשונות של סבתא רותי בארץ

שמי רותי שבתאי. נולדתי ברחובות בבית החולים קפלן בתאריך לידה 15.5.1956. אני משתתפת השנה בתכנית הקשר הרב דורי.

השנים הראשונות בארץ היו קשות עבורינו מאוד, זו הייתה תקופת הצנע. הוריי עבדו קשה מאוד. אני זוכרת שאימא שלי, למשל, עבדה מאוד קשה כדי להביא אוכל הביתה.

הוריי באו ממושב הודיה. לאחר מספר שנים במושב, קנינו דירה בתל אביב בדמי מפתח. אבי היה מהנדס. חיי היו מאוד קשים אף הם. בנותיי נולדו בתל אביב בקריה.

החפץ היקר לליבי

ישנה שרשרת שחשובה לי מאוד ומלווה אותי בחיי. שרשרת זו הייתה מאוד חשובה לי, אותה השרשרת נגנבה בעבר, שוויה 65000 ש"ח, היא עשויה מ- 24 קאראט זהב. הוריי הביאו לי את השרשרת כשילדתי את הבת הבכורה שלי, שהיא למעשה  דודה של אייל, הנכד המתעד אותי במסגרת תכנית הקשר הרב דורי.

מתוך מצגת שהוכנה בכיתה במסגרת התכנית בנושא חפץ:

הזוית האישית

הסיפור תועד במסגרת תכנית הקשר הרב דורי. התכנית נערכה בבית הספר מקיף י"א, התשפ"א, בהנחיית המורה המובילה שיר פסי.

דמי מפתח
"דמי מפתח" הוא כינוי למחיר שמשולם לבעל נכס, לרוב על ידי הדייר, עבור הזכות לשכור את הנכס לתקופה בלתי מוגבלת. הרוכש זכויות בנכס בדמי מפתח משלם לבעל הנכס מחיר השווה בדרך כלל ל-60% משווי הבעלות בו ומקבל את המפתח לנכס, ומכאן כינוי העסקה. (ויקיפדיה)

”אני זוכרת שאימא שלי עבדה מאוד קשה כדי להביא אוכל הביתה“