הגרים שעלו לסג'רה

דור ההמשך של משפחת מטוייף
בחתונה של רותה ויצחקי
סיפורה של משפחת יעקבי - מטוייף

כך זה התחיל……בסוף המאה ה-19, הייתה התגלות לכומר הקהילה באסטרחן שעל הוולגה, בעקבותיה החליט הכומר להתגייר ולגייר את כל אנשי קהילתו ולעלות יחד לארץ ישראל.מאסטרחן שעל הוולגה עלו לארץ-ישראל אחרי שהתגירו.קבוצת גרים התיישבה בסג'רה ביניהם משפחת. מטוייףהמשפחות גרו בבית החווה עד שבנו את בתיהם.בית החווה תפקד גם כבית-כנסת וגם כבית-ספר.הגרים ידועים כאיכרים מצטיניםהנשים עזרו בעבודת המשק בנוסף לכל מלאכות הבית.הגרים עסקו גם בפעולות שמירה ובטחון.ליוסף ודינה נולדו 3 בנים:  טוביה, שמואל ודוד
הוריו של בעלי יצחקי שמואל ואסתר בסג'רה

יצחקי ורותה בחתונתם
לרותה ויצחקי נולדו ארבעה ילדים: גיל, מתי, טלי ולירון,

הסיפור תועד במהלך מפגשי תכנית הקשר הרב דורי בבית הספר הדר השרון, בשנת 2005
מורה מובילה אילת שחק

גיור
גיור הוא הליך של המרת דתו של גוי ליהדות. על פי הגדרת ההלכה היהודית, יהודי הוא מי שנולד לאם יהודיה או שהוא בעצמו התגייר כהלכה. בלשון התנ"כית היה גם שימוש במונח "התייהדות"‏‏[1] כדי לציין מושג זה. גבר שהתגייר מכונה "גר", אישה שהתגיירה מכונה "גיורת". היהדות מבחינה בין גר צדק שהינו יהודי לכל דבר ועניין לבין גר תושב שמקבל על עצמו שבע מצוות בני נח. המקרא עצמו לא מבחין ביניהם ומשתמש לשניהם באותו מושג - 'גר', וההבחנה נעשית לפי תוכן הפסוק. ההבחנה בין יהודים לגויים חשובה ביהדות לשם הגדרת חיובו של כל אדם במצוות. על פי היהדות, יהודים מחויבים בקיום תרי"ג מצוות, בעוד שאר בני-האדם מחויבים בשבע מצוות בני נח בלבד.

”הגרים ידועים כאיכרים מצטינים“