הגדי של סבא נתנאל

הבית שלי בסננדג'
הבית שלי בסננדג'
סיפור חיים

אני נתנאל אלישיב אני בן 74, נולדתי בשנת 1943 באירן, עליתי לארץ בשנת 1951.

אספר לכם סיפור די מצחיק על גדי.

כשהייתי בגיל 6-7 חליתי והיה לי חום גבוהה. לאבי היה משק בו גידלו צאן (עזים וכבשים) בכפר ערבי הרחק מהעיר סננדג אבי חזר מהכפר עם ערבי שגידל את הצאן שראה אותי חולה נשק לי ואמר "כל אשר תבקש אתן לך ". באותם שנים היה מקובל שלילדים היה גדי אשר גידלו אותו כמו חיית מחמד. אז ביקשתי ממנו להביא לי גדי. כך היה.

לאחר תקופה מסוימת אבי חזר מהכפר ושוב הערבי היה אתו. כשצלצלו בשער החצר ידעתי מיד שזה אבי ורצתי מהר לקראתם. ראיתי את הגדי והתחלתי לרוץ אחריו בשביל לתפוס אותו. למחרת היום האכלתי את הגדי ושיחקתי אתו. לצערי, הגדי התרגל לאחי יותר, שיחקנו עמו. בראש השנה רבא אבי שלח אותי ואת אחי לקנות סביבון שחזרנו ראינו את הגדי והכבש תלויים ללא עור (שחטו אותם לקראת החג סוג של קורבן).

הזוית האישית

שגיא: נהניתי לעבוד איתך וללמוד ממך עוד על איך היה פעם, מנהגים ואיך עלית לארץ. סיפרת הרבה סיפורים מעניינים על העבר.

ראש השנה רבא
יום אחרון לסוכות