העלייה לארץ מפולין

אני וסבתא שלי ביחד
סבתא שלי ביום חתונתה
הילדות של סבתא במעברים בין המדינות

שמי עמית אני משתתף השנה בתכנית הקשר הרב דורי יחד עם סבתי. שמה של סבתי שרה עצייוני לבית משפחת בידרמן. סבתי נולדה בשנת 1947 בפולין בעיר וולבזיך. היא עלתה לארץ כשהייתה בת 10 בשנת 1957.

סבתא מספרת:

"נולדתי בפולין גדלתי כבת יחידה למשפחת ניצולי שואה ועלינו לארץ בשנת 1957. מיום העליה לארץ, כל השנים גרנו בתל אביב ובשנת 2010 עשינו שינוי ועלינו לגור ברמת הגולן.

מזכרונותי מתקופת העלייה לארץ אני זוכרת את הימים  של תנאים הקשים, הן בתנאי המגורים ובכל השרותים שהיו אז. היה לנו פרימוס שהיינו מבשלים עליו. זו הייתה תקופת צנע  בארץ. תקופה שהין קונים בתלושים  ואם לא הספיק היו קונים למי שהיה כסף וקראו לזה שוק שחור.

אני זוכרת גם את תקופת מלחמת ההתשה מלחמה בשנת 1953

כשעלינו לארץ הייתי בת 10, והתחלתי  ללמוד ישר בכיתה ד' ללא אולפן וללא עזרה. למדתי 10 שנים בבתי ספר יסודי ובית ספר תיכון, כולל לימודי מקצוע. התחתנתי כשהייתי בת 20 בשנת 1967 ונולדו לנו 3 ילדים שני בנים ובת.

סבתא שרה ביום חתונתה

מירב הבת שלי היא האמא שלך עמית.