האקורדיון של סבתא חנה

אני
סבתא שלי
איפוק

שמי אורי גת, אני משתתף בתכנית הקשר הרב דורי, במסגרת זו סבתא סיפרה לי את סיפוריה.סבתי חוה הימלבלאו נולדה בשנת 1949 בעיר חיפה לבית משפחת ליזרוביץ'. בחרתי לתעד סיפור אחד מיוחד, על האקורדיון של סבתי.

הסיפור מספר על כך שלקראת חגיגת הבת מצווה של סבתי, הובטח לה לקבל במתנה אקורדיון. כשהגיע היום המיועד אבא שלה אמר לה שהבנקים סגורים ואי אפשר להוציא כסף באותו היום. זה היה היום אחרון לשנה שבו תמיד הבנקים סגורים. סבתא חנה הייתה  מאוד עצובה וכועסת.

ביום המחרת, היא ואביה הלכו לקנות את אקורדיון המובטח והשמחה הייתה גדולה. כל חבריה באו לראות את האקורדיון וכולם נהנו לשמוע את נגינתו.

אביה, סבא רבא שלי לא שכח את "סיפור האקורדיון" והזכיר לה  בכל פעם כשהיא רצתה משהו מייד, הוא שאל אותה: "האם סיפור האקורדיון חוזר על עצמו?" וזה היה מזכיר לה שלחכות עוד יום יום יומיים לא קורה כלום.

הסבלנות חשובה!

סבתא שלי היום