האיש הראשון שטס לחלל

טימור וסבתא
סבתא בצעירותה
ההתרגשות של סבתא על האיש הראשון שטס לחלל

שמי טימור, אני משתתף יחד עם סבתא שלי, אמה לוין, בתכנית הקשר הרב דורי, ומתעד את הזיכרון של סבתא מהאיש הראשון שטס לחלל.

בתאריך 12 לאפריל בשנת 1961, בדיוק לפני 60 שנה, סבתא הייתה חולה ושכבה בבית עם חום גבוה. פתאום מישהו דפק בדלת. זו הייתה חברה של סבתא, קראו לה בשם אמה. "אמה תפתחי", קראה החברה.

כשסבתא פתחה את הדלת, החברה שלה מרוב התרגשות אפילו לא יכלה להגיד משפט. היא צעקה: "בן אדם שם! בן אדם שם!" היא רק צעקה, סבתא לא הבינה. סבתא שאלה: "איזה בן אדם? איפה?". חברתה ענתה: "בחלל! בחלל! תדליקי טלוויזיה!"

סבתא הדליקה טלוויזיה ואז הן ראו בפעם הראשונה את יורי גגארין. זהו האיש הראשון שטס לחלל מטעם מדינת רוסיה.

כל תכניות הטלויזיה באותו זמן דיברו על טיסת החלל הראשונה של הרוסים. הייתה אז שמחה גדולה בכל המדינה וגאווה גדולה. סבתא זוכרת את הרגש הזה עד היום – כאילו זה קרה היום.

הזוית האישית

טימור: נהניתי מאוד לתעד את סבתא שלי. היא גרה איתי בבית ובכל זאת למדתי עליה עוד דברים. מאוד נהניתי מתיעוד הסיפור שלה במאגר, והסיפור היה מעניין מאוד עבורי.

יורי גגארין
יורי אלכסייביץ' גגארין היה קוסמונאוט סובייטי. האדם הראשון בהיסטוריה ששהה בחלל, והראשון שחג סביב כדור הארץ. ב-12 באפריל 1961 השלימה החללית "ווסטוק 1" בה טס הקפה סביב כדור הארץ והשיבה את גגארין בשלום לאדמת ברית המועצות. בכך הפך גגארין לגיבור בארצו ובעולם כולו.

”הייתה שמחה וגאווה אדירות במדינה, סבתא זוכרת את הרגש הזה עד היום“