קורות חייה של סבתא מירי

סלפי עם סבתא בגינה
תמונה של גבעת חיים מפעם
מהקיבוץ לרמת ישי - תחנות בדרך

סבתא מירי להב נולדה בגבעת חיים בשנת 1947.

גִּבְעַת חַיִים הוא קיבוץ בעמק חפר ליד חדרה. הקיבוץ נושא את שמו של חיים ארלוזורוב, המזכיר המדיני של הסוכנות היהודית, שנרצח בשנת 1933 בחוף ימה של תל אביב. קיבוץ גבעת חיים איחוד נמצא צפונית לקיבוץ גבעת חיים מאוחד. הקיבוץ הוקם בשנת 1952 בעקבות הפילוג שחל בתנועת הקיבוץ המאוחד בשנים 1951–1952. הקיבוץ הוותיק, גבעת חיים, נותר בידי הקיבוץ המאוחד ונקרא גבעת חיים מאוחד והקיבוץ החדש נקרא גבעת חיים איחוד. הגרעין המייסד של הקיבוץ הורכב מחברים שפרשו מהקיבוץ הוותיק (חברי מפא"י והבלתי מפלגתיים) וחברי מפא"י מקיבוץ כפר סאלד. אליהם נוספו משפחות בודדות מהקיבוצים יגור, גליל ים ומעוז חיים. ויקיפדיה

את ביה"ס היסודי למדה במעלה השחרור בחיפה, ומכיתה ב' עד כתה ח' למדה בביה"ס תל-חי בנווה שאנן, חטיבה ותיכון עשתה סבתא, בעירוני ג' בנווה שאנן.

כשסבתא סיימה את התיכון, היא בחרה ללמוד פיזיותרפיה. את לימודי הפיזיותרפיה, היא למדה במכון וינגייט כעתודאית. בשלב מאוחר יותר השלימה תואר ראשון ושני בפיזיותרפיה באוניברסיטת ת"א.

עקב מצב רפואי סבתא לא התגייסה לצה"ל, ובמקום זה טיפלה כפיזיותרפיסטית במסגרת קופת חולים, בפצועי מלחמת ששת הימים.

ב 1.9.70 התחתנה עם סבא חיים ולהם נולדו ארבעה ילדים, איילת, אפרת, עדי ואמרי.

סבא וסבתא גרו תחילה בגבעתיים, לאחר מכן בחולון, בהמשך גרו בצפת, בקריית טבעון ולבסוף השתכנו ברמת ישי.

לסבתא תחביבים רבים כגון: קריאה, פיסול, מחול, טיולים בארץ ובחו"ל ובילוי עם אחד עשר נכדיה.

סבתא מירי היום בפנסיה ולכן כל הזמן שלה פנוי למשפחה ולעיסוקים האהובים עליה.

איילה – נהניתי ללמוד דברים חדשים, להיות עם סבתא ולבלות איתה הרבה זמן איכות.

סבתא מירי – אהבתי להיות במחיצתה של נכדתי ולדבר איתה על ילדותי.

פיזיוטרפיה
פִיזְיוֹתֵרַפְּיָה הוא מקצוע בריאות העוסק באבחון, שיקום ומניעה של בעיות במערכת התנועה. התחום עוסק בשיפור יכולות תפקודיות וטיפול בבעיות עצב - שריר - שלד. תפקיד הפיזיותרפיה הוא להביא את המטופל לתפקוד מיטבי. ויקיפדיה

ציטוטים

”בילדותה שיחקה מירי ב: מחניים, חמש אבנים, קפיצה בחבל, מחבואים, ועוד משחקים ששיחקו אז כל ילדי השכונה בשעות אחר הצהריים.“