משכונות מתיישבי נהריה ועד להקמת וניהול לנדא

עומר וקובי
קובי בצעירותו
סיפורו של דודי קובי ולדמן

שמי עומר, אני משתתף בתכנית הקשר הרב דורי, במסגרתה אני מתעד את דודי, קובי. זהו סיפורו:

שמי קובי ולדמן, נולדתי בשנת 1960 כבן אמצעי להוריי, שהיו ניצולי שואה. גדלתי בנהריה שבצפון מדינת ישראל בשכונה שהייתה מורכבת ברובה מעולים ממדינות שונות.

הוריו של קובי, חיים וסוניה ולדמן

תמונה 1

אבי נולד בשנת 1930 באזור צ'רנוביץ' שברומניה. במלחמת העולם השנייה, בשנת 1940, נכבשה העיר והמשפחה גורשה מביתה והועברה בצעדת מוות לגטו שבאוקראינה. בעזרת יכולת השובבות וההישרדות של אבי, הצליח לגנוב אוכל ולכלכל את המשפחה. בשנת 1944, תוך כדי המלחמה, עלה לארץ בדרכים עקלקלות בעזרת הסוכנות היהודית, דרך טורקיה וברכבת טורקית שעברה והגיעה לארץ במעבר ראש הנקרה. לאחר שברחו מרומניה במהלך מלחמת העולם השנייה, התחתנו הוריי וקבעו את מגוריהם בנהריה. נולדו להם שלושה ילדים.

קובי בילדותו

תמונה 2

לאחר סיום בית הספר היסודי "אושיסקין" עברתי  ללמוד בבית הספר התיכון מקצועי "עמל". בכיתה י' עברתי  ללמוד בפנימייה הצבאית הטכנית, בית הספר הטכני של חיל האוויר בו סיימתי את לימודי המקצועיים במגמת טכנאי מכשור ובקרה.

התגייסתי לחיל האוויר ושירתי בהצטיינות. היה לי שירות מאתגר בבסיס תל נוף ביחידת ניסויי טיסה של חיל האוויר. סך הכל שירתי שש שנים בצה"ל. לאחר השירות המשכתי בשירות המילואים.

דודי מקבל אות חיילים מצטיינים

תמונה 3

עם סיום שירות הקבע, עבדתי בתעשייה אווירית והייתי שותף להקמת תעשיית החלל הישראלית. עם שיגור הלווין הראשון, עברתי לעבוד בחברת "אינדיגו" אשר ברחובות, בפיתוח טכנולוגיות הדפסה ופיתוח מכונות לייצור צבעים.

המשפחה עברה להתגורר בבסיס תל נוף במסגרת תפקידה של אשתי רונית כקצינה בכירה בבסיס. עברתי לעבוד בחברת "קְרֵאוֹ" שמטעמה נשלחתי לארצות הברית לשמש כמנהל הטכני למכירה ושירות למכונות חדישות לייצור מעגלים אלקטרוניים בטכנולוגיה חדשנית ופורצת דרך לייצור בעזרת לייזר. שם נולדה בתי הצעירה יובל, אחות לאיתי ועדי.

לאחר שהייה של כשלוש שנים, המשפחה חזרה לארץ. עברתי לעבוד בירושלים כמנהל שירות עולמי למערכות סימולטורים ללימוד סטודנטים לרפואת שיניים שהותקנו באוניבסיטאות המובליות בעולם לרפואת שיניים. בשנת 2003 התמניתי למנהל מעבדות "לנדא" שנמצאת בפארק המדע שברחובות לפיתוח טכנולוגיות פורצות דרך בתחום הננו טכנולוגיה שבה אני עובד עד היום, ומשמש כמנהל תפעול ראשי של חברת "לנדא לאבס" ושל חברת "לוסיקס" לגידול יהלומי מעבדה. כמו כן הייתי שותף להקמתה של חברת "לנדא דיגיטל פרינטינג".

לצערי הרב, לאחר 20 שנות נישואין והקמת משפחה לתפארת, בשנת 2008 נפטרה אשתי רונית. כיום אני מתגורר ברחובות ואנו מבורכים במשפחה רחבה של גיסים וגיסות עם אחיינים ואחיניות מקסימים ומקסימות ונהנים מכל האירועים המשמחים ומהרחבת הקן המשפחתי ההולך וגדל.

כיום יש לי מגוון תחביבים: אני אוהב לרכב על אופניים, לטייל, להטיס רחפנים וטיסנים, ולבלות עם הכלבה האהובה שלי בל.

ילדי הם: איתי – לומד תואר ראשון במלונאות, עדי – סיימה תואר ראשון בהנדסת מכונות, ויובל – עומדת להתחיל תואר בתזונאות וכיום עובדת בכספיט.

תמונה משפחתית

עומר: למדתי מקובי דברים שאף פעם לא ידעתי. אני מאחל לו שיהנה מהתכנית של מאיה אחותי עוד כמה שנים.

קובי: דבר ראשון, למדתי להכיר ילד נבון ומבריק עם יכולות התנסחות והבנה מאוד גבוהות. אני מאחל לו שיגשים את כל חלומותיו.

ננו טכנולוגיה
חלקיק מאוד מאוד קטן שאיתו מייצרים חומרים שונים. מצבעי הדפסה ועד צבעי שיער.