דודי האיש והחקלאות

תמצית חייו של דודי

שמי הוא דוד דודי טבצ'ניק נולדתי בשנת 1952 בקריית אתא.

נולדתי לנח טבצ'ניק אשר נולד בשנת 1907, ולמרים טבצ'ניק (דומבק) שנולדה בשנת 1917. אבי עבד במפעל, ואמי הייתה עקרת בית. אני אח לאהרון טבצ'ניק, הבכור (ז"ל), לעדנה איינהורן (טבצ'ניק ), ורות ספיר ( טבצ'ניק ).

בילדותי למדתי בבית הספר היסודי יבנה עד כיתה ח', את כיתות ט' – י' למדתי בתיכון אורט. בכיתה יא'  עברתי לקיבוץ רמות מנשה שם הייתי עד הצבא.

רָמוֹת מְנַשֶּׁה הוא קיבוץ מזרם הקיבוץ הארצי, השוכן באזור הגאוגרפי שנקרא רמות מנשה, בתחום השיפוט של המועצה האזורית מגידו.

שמו של היישוב נגזר ממיקומו באזור נחלת שבט מנשה מתקופת המקרא.

רמות מנשה הוקם ביולי 1948, במהלך מלחמת העצמאות, כיישוב משלט. תהליך העלייה לקרקע היה הדרגתי, שכן תחילה ישב הקיבוץ על משלט סמוך ורק כעבור זמן עבר למקומו הנוכחי. מייסדי הקיבוץ היו חברי השומר הצעיר מפולין – יוצאי השואה ומשארית הפליטה. הקבוצה עלתה דרך איטליה בעלייה ב' והגיעו לארץ ישראל ב-18 במאי 1946. בארץ נקלטו כגרעין הכשרה בקיבוצים עין השופט ודליה, ועלו לקרקע כקיבוץ ב-29 ביולי 1948. מספר החברים באותו יום היה 64. העבודות הראשונות כללו סיקול, ייעור, עבודות חוץ ופטרול באזור. תנאי הקיום היו קשים: מגורים באוהלים, בצריפים, בלי מים ובלי חשמל. בנובמבר 1948 אומץ השם רמות מנשה. באותה שנה הצטרפו עוד שתי קבוצות. ויקיפדיה

את אישתי אסתר פגשתי במסיבת סילבסטר שעשינו אצל חבר מהצבא. לאחר שנשאתי, נולדו לי שתי בנות ותאומים ( בן ובת ). הבת הראשונה שלי יעל, גרה בכרכור ולה שני בנים. הבת השניה שלי ענת ( אמא של ניקה ) גרה בגבעת אלה, ולה ילדה אחת – הנכדה הבכורה. התאומים ( טל ושחר ) גרים בתל אביב.

אחרי הצבא עברנו לגור בקריית אתא שם גרנו עד 1990,ואז עברנו למושב ציפורי שם אנחנו גרים עד היום.

ציפורי (צִפּוֹרִי) הוא מושב בגליל התחתון, בקרבת העיר נצרת, כחמישה קילומטר מזרחית למחלף המוביל. הוא נמצא בתחום השיפוט של המועצה האזורית עמק יזרעאל. היישוב שוכן במקום בו שכן היישוב העתיק ציפורי ונקרא על שמו. המושב נוסד בשנת 1949, על אדמות הצמודות לעיר העתיקה ציפורי (מושב הסנהדרין). בנוסף, על אדמות המושב שכן הכפר הפלסטיני ספוריה שנכבש במבצע דקל, על ידי חטיבת כרמלי. היישוב נוסד בסיוע הסוכנות היהודית ותנועת המושבים, ומייסדיו, עולים מטורקיה ומבולגריה, עזבוהו ברובם אחרי תקופה קצרה. בראשית שנות ה-50 הגיעו אליו עולים מרומניה שתקעו יתד ונשארו.

במשך השנים גדל המושב, ובשנת 2000 החל בהקמת שכונת הרחבה קהילתית, בה נקלטו הן בני המושב והן תושבים חדשים. כיום מונה המושב כ-180 משפחות, מהן 70 בעלות משקים חקלאיים ו-110 משפחות של תושבים שאינם חקלאים. ויקיפדיה. מאז שהייתי נער אהבתי להתעסק בטרקטורים ובחקלאות. בשנת 1989 יחד עם חברת "ציפורי" הקמנו חברה בשותפות שעוסקת בחקלאות בשם "ציפורי את דודי" שהתעסקה בעיקר בגידולי שדה באזור הקריות. לאחר מספר שנים קניתי מחברת ציפורי את חלקם בשותפות, ומאז גדלנו והתרחבנו, והיום אנחנו מתעסקים במגוון רחב מאוד של גידולים. משלב התכנון והזריעה ועד הקטיף וההובלה למפעל.

התחביבים העיקריים שלי הם גידול סוסים וטיפול בהם, ורכיבה על סוסים – בעיקר לרכב עם חברים.

הסבא דודי והנכדה ניקה השתתפו בתוכנית הקשר הרב דורי בשנת תשפ"א בבית ספר יחד בגבעת אלה.