גלגולו של חפץ

בתמונה הזו ניתן לראות אותי
זה דוגמא למהבג'.
המהבג' של סבא רבא שחאדה

המהבג' של סבא רבא שלי ז"ל:

לסבא רבא שלי, שחאדה סלמאן, שהיה המוכתאר של הכפר בזמנו היה חפץ הנקרא מהבג', אותו קיבל מהמוכתאר הקודם, וזה עבר כך דורות שלמים.

המהבג' לרוב עשוי אבן ולפעמים עץ. הוא כמו מכתש רק שהוא הרבה יותר גדול והוא נראה טוב ומפואר יותר. הוא משמש לטחינת פולי קפה שמהם היו מכינים קפה שחור ומריר. את הקפה הגברים היו מכינים. המהבג' היה יקר וכל הקפה עצמו ותהליך ההכנה היו יקרים באותה התקופה אז זה היה דבר נחשב.

המהבג' קיים עד היום והוא נמצא בבית של סבא וסבתא שלי למזכרת, כלומר כבר לא משתמשים בו היום ואני מאמינה שהוא ימשיך לעבור (ערך סנטימנטלי). לסבא רבא שלי היה מהבג' הרבה יותר יפה ומפואר מזה שבתמונה אך לצערי הרב הוא נגנב לפני שנתיים.

הזוית האישית

התכנית הזו גרמה לי לגלות המון על משפחתי, שמחתי לגלות שיש למשפחתי חפצים כל כך חשובים בעלי ערך ומשמעות כל כך יפים.

מהבג'
מכתש גדול עשוי אבן או עץ, המשמש לטחינת פולי הקפה