גלגולו של חפץ – מפת השבת

מפה שעברה מדור לדור.
הקשר הרב דורי.
מפה לשבת ויום טוב.

בס"ד.

שמי זהבה חקוקי נולדתי בשנת 1951 בישראל בעיר עפולה, לבית משפחת יוסף. אני משתתפת בתכנית הקשר הרב דורי יחד עם  נכדתי ירדן נחמן. הסיפור שבחרנו להעלות הוא סיפורו של חפץ, סיפור על מפת השבת.

מפה לשבת ויום טוב

המפה הנה בת 100 שנה, היא עברה במשפחתי מדור לדור. המפה שימשה לכיסוי החלות בערבי שבת ובחגים. מצוינים על גבי המפה ברכת המזון, בורא פרי הגפן ופסוקים מהמקרא כמו למשל: "אם אשכחך ירושלים תשכח ימיני".

המפה זכורה לי מבית הורי שתמיד בקשו ממני לפרוס את המפה על החלות. המפה היא חפץ עתיק וישן שסבתא רבתא שלי קיבלה אותה מסבתא רבתא שלה והיא קיבלה אותה מחמישה דורות לפנייה.

המפה היא עבודת יד עם הדפסים המאפיינים את השבת. סבתי העבירה לי את המפה וביקשה ממני לשמור אותה לדורות הבאים. המפה נשמרה בצורה טובה מלבד הכיתוב שדהה מעט.

המפה נמצאת ברשותי כ – 60 שנה, אני מתייחסת אליה בכבוד רב והיא מזכירה לי את סבתי.

הזוית האישית

ירדן נחמן: כשסבתא רבתא חילקה את הירושה בין ילדיה, סבתי קיבלה את המפה ולכן היא משמשת עבורה זיכרון מאמא.

קובה
מאכל עירקי