גילה מרציאנו הכירה את בעלה במפעל אתא

תלמידי ככתת ותיקים בתכנית הקשר הרב דורי
גילה מספרת על עלייתה וראשית דרכה בארץ

העלייה לישראל

שמי גילה מרציאנו, נולדתי במרוקו בעיר מקנס, לבית משפחת מרגי. יש לי ששה אחים. בגיל 16 עליתי לארץ.

העלייה לישראל

עלינו לישראל בשנת 1962, עליתי יחד עם ארבעת אחי. שני אחים נשארו בחוץ לארץ. עלינו עם ציוד רב שאחסנו בארגזים. עזבנו את העיר מקנס ועברנו משם לקזבלנקה, שם שהיינו כשבוע. משם המשכנו באנייה לאיטליה, מאיטליה הפלגנו לצרפת. גם בצרפת שהיינו כשבוע. הפלגה הייתה אנייה מפוארת במיוחד יחסית לתקופה ההיא. משם הפלגנו לישראל. כשהגענו לארץ העבירו אותנו לצור שלום, באזור הקריות. "בשנות ה-60 התיישבו עולים רבים ממרוקו בצור שלום, תחילה במעברה ולאחר מכן עברו לשיכון קבע בשכונה".  (ויקיפדיה)

הכרות עם בעלי

בשנת 1967 התחתנתי עם משה מרציאנו. הכרתי את בעלי במפעל אתא. עבדנו שם ביחד. לאחר שהתחתנתי עברתי יחד עם בעלי לגור בעכו. נולדו לנו במהלך השנים שלושה בנים. בעקבות שינוי במקום העבודה נאלצנו לעבור לגור באזור המרכז.

סיפורה של גילה, תועד במסגרת תכנית הקשר הרב דורי בבית הספר מית"ר שבגני תקווה.

תלמידות ככת ותיקים המשתתפות בתכנית הקשר הרב דורי בביקור במוזיאון "דונה גרציה" בטבריה

אתא
מפעל טקסטיל שבתחילת דרכו סיפק הפכה "אתא" לספק הגדול ביותר של אוהלים, מדים, לבנים וגרביים לצבא הבריטי במזרח התיכון. בהמשך הפך למפעל טקסטיל שמכר לתושבי הארץ את כל מוצרי הביגוד שהזדקקו להם.

”עזבנו את העיר מקנס ועברנו משם לקזבלנקה, שם שהיינו כשבוע. “

”משם המשכנו באנייה לאיטליה, מאיטליה הפלגנו לצרפת. גם בצרפת שהיינו כשבוע“