גילגולה של תמונה

סבתא רבתא זהבה
סבתא רבתא זהבה
תמונת הגובלן של סבתא רבתא

החפץ שאני רוצה לספר לכם עליו הוא תמונה מרקמת "גובלן" של סבתא רבתא שלי שרקמה אמא שלה.

לפני השואה סבתא רבתא שלי גרה בהונגריה והיתה אצלה תמונה מרקמת "גובלן" שתפרה אימא שלה.

לאחר כיבוש הונגריה על ידי הנאצים, החלו גירושים של יהודי הונגריה למחנות ההשמדה. כשאמרו ליהודים בהונגריה שיתאספו בתחנת הרכבת לקראת הגירוש, סבתא רבתא הבינה שיקחו אותה למקום כלשהו והיא לא יודעת מתי היא תחזור.

כיוון שאת התמונה רקמה אמא שלה והיא הייתה מאוד קשורה לאמה, היא החליטה שהיא מחביאה את התמונה בחצר ביתה. היא לא החביאה כסף ולא זהב אלא את התמונה שרקמה אמא שלה שהייתה חשובה לה מאוד.

כשהמלחמה נגמרה, היא שבה לבית (שכבר לא היה שלה), חפרה במקום שבו קברה את התמונה והוציאה אותה משם. כשיצאה מהונגריה היא החביאה את התמונה בנעל שלה וכך הגיעה בשלום לארץ.

עד היום התמונה נמצאת אצל סבתי.

הסיפור תועד במסגרת תכנית הקשר הרב דורי בבית הספר עמיטל בפתח תקווה בהדרכת המורה רונית ולדמירסקי.

תמונת גובלן
תמונה שרוקמים בעבודת יד. מכנים בשם "גובלן" גם רקמה של תך הצלב בדוגמאות שונות על גבי בד רשת. רקמה כזו הייתה תחביב נפוץ בישראל בשנות ה-60 ובשנות ה-70 של המאה העשרים, ותוצריה הממוסגרים נתלו לקישוט על קירות הבתים. (ויקיפדיה)

”היא לא החביאה כסף ולא זהב אלא את התמונה שרקמה אמא שלה . “