גיוסי להגנה

סמל ההגנה
תפקידי בהגנה בתור נערה

גדלתי בשכונת בורוכוב, שמקובל היה בה ,שבכתה ו' נכנסנו לנוער העובד, ובגיל 14 גויסנו להגנה.

ערב אחד זומנו לבית של משפחת אלדמע ושם נשבענו להגנה.
החדר היה חשוך, ליד השולחן ישבו כמה אנשים ועליו היו מונחים ספר תנך ואקדח.
אחד האנשים סיפר לנו מה התפקיד שלנו ואז אמרו לנו לשים יד אחת על התנ"ך ואחת על אקדח ולהישבע לסודיות ולאמונים לעם היהודי. בשבתות היינו יוצאים לפרדסים הרחוקים ומתאמנים בנשק ובימים אחרים בערבים היינו מקבלים מהמפקדים מכתבים שהיינו צריכים להעביר למפקדים אחרים.

ככה התאמנו במשך כמה שנים עד שבשנת 1947 יצאתי לקורס סיירים שהתקיים במקווה ישראל ויער חולדה, אחרי חודש חזרתי הביתה באוגוסט 1947.
ב-29 לנובמבר הוכרז באו"ם על הקמת מדינה יהודית בארץ ישראל.למחרת הערבים התחילו להתקיף את התחבורה הציבורית גויסתי ב-12 לדצמבר 1947 ושירתתי במסגרת ההגנה עד שהוקם צה"ל בדצמבר 1948.

התחתנתי עם זאב שהיה עולה חדש מצרפת ששירת איתי בגדוד שוחררתי מהצבא באפריל 1949.כשהייתי בת שש נולד אחי הקטן אברהמ'לה קראו לו אברהמ'לה על שמו של דודי אח אבי שנהרג במלחמת העולם הראשונה שגויס לצבא התורכי.
אברהמ'לה גדל בשכונת בורוכוב עד גיל 16.5 ואז הוא החליט ללכת להכשרה בקבוצת כינרת במקום שאחותנו הגדולה הייתה. בתחילת שנת 1948 גויסו כולם לפלמ"ח אברהמ'לה שירת בגדוד החמישי ובקרבות מבצע דני בניסיון לכבוש את לטרון נהרג.

אמונים
אמונה שלי בזכותח להלחם בשביל העם היהודי