יעקב ויובל
הוריו של יעקב- שלמה ורחל
חוויותיי מתקופת טרום המדינה ואחריה
נולדתי בשנת 1931,למשפחה שהיא מראשוני ההתיישבות הראשונה בארץ ישראל שבאה בעקבות חזונו של הרצל.
אני נין לאסתר ומנחם מנדל אברמוביץ  שקבעו את מושבם בראשון לציון בשנת 1884, נכד למרדכי אברמוביץ ולאה לבית ברניצקי- ממסיימי המחזור הראשון של בית ספר "חביב".אני נושא את שמו של יעקב, בנם של אסתר ומנחם מנדל אברמוביץ, שנהרג על ידי ערבי על מדרגות בית הכנסת הגדול. כספי הפיצויים שנתקבלו ממשפחתו של הרוצח נתרמו להקמת הקליניקה העירונית ברחוב אחד העם, בו שוכנים היום משרדי המוזיאון. בני משפחתי עיבדו את האדמה, השתתפו בחפירת בארות המים והיו בין אלה שקראו "מצאנו מים" הסבא רבה שלי רכש חלקת אדמה, נטע שיחי ג'ירניום מהם ניסו להפיק בושם, ניסיון שלא צלח. אני זוכר בשנת 1945, בתקופת המלחמה, אספו את כל תלמידי בית הספר מול בית הכנסת הגדול וראש המועצה עדכן וסיפר על המצב. הרב נשא תפילה. יש בי זיכרונות מיוחדים מגן הילדים, ששכן ברחוב רוטשילד, בית אחד או שניים מערבה לרחוב דרור…היה שם מגרש, שנראה אז כשטח רחב…בשבילי ראשון היא לשד עצמותי…היא בנשמתי, בתוך תוכי…המקום הזה הוא חלק מן הטבע שלי…
קטע מתוך אלבום המשפחות של מוזיאון ראשון לציון
יעקב אברמוביץ נולד בראשון לציון. למד בבית הספר העממי ("חביב") במושבה ובבית הספר המקצועי "מונטיפיורי" בתל-אביב.נמנה עם מחזור ילידי 1931 אשר גויסו למלחמת השחרור לפני תום לימודיהם התיכוניים. שירת כאלחוטן בתותחנים.אחרי השחרור, עבד במברקה הבין-לאומית בדואר תל-אביב. משהשלים את בחינות הבגרות (1955), החל לעבוד בבנק לאומי והתמיד בעבודתו זו במשך שלושים ושמונה שנים.כיהן כמנהל סניף רמת הנשיא בבת ים וכמנהל סניף היקב בראשון לציון וכן כמנהל מחלקה בסניף המרכזי בעיר.לזכותו פעילות התנדבותית: פעיל ב"רוטרי"; כיהן כמזכיר וגזבר המועדון בראשון לציון וכנשיאו; בהמשך, ראש האגף הבין-לאומי של המועדון. במסגרת פעילות זו מתארחים בבית קובי ורותי אברמוביץ אורחים רמי מעלה שמבקרים בראשון לציון כאורחי העיר; מתנדב באגודת "אל סם"; כיהן מספר שנים כיושב ראש הסניף בראשון לציון; פעיל ב"חוג ידידי חב"ד", עוסק באריזת מזון וחלוקתו לנצרכים; נמנה עם צוות השיפוט הבכיר של המועצה לישראל יפה; מתנדב במשטרת ישראל ובבית יד לבנים בראשון לציון.כאות הוקרה לתרומתו הציבורית, זכה בשנת תשס"ח, 2008, באות "יקיר ראשון לציון"

המרד הערבי הגדול
המרד הערבי הגדול היה מרד מאורגן שפרץ בארץ ישראל בשנת 1936, ונמשך בהפסקות עד לשנת 1939. ביישוב היהודי כונתה התמרדות זו בשם מאורעות תרצ"ו-תרצ"ט

”אני מקווה ומאמין שילדיי ונכדיי ילכו בדרכי, ויהא זה שכרי“