בר המצווה של סבא אמנון בן נחום

סבי בילדותו
סבא כנער (הוא האח הבכור)
חגיגת בר מצווה עם גבס על היד

שמי עומר אשכנזי, אני משתתף השנה בתכנית הקשר הרב דורי ומתעד את סבי, אמנון בן נחום. סיפורנו עוסק בבר המצווה של סבא.

ביולי שנת 1957 חגגו לסבי בר מצווה. שלושה חודשים לפני הבר מצווה התחיל סבי ללמוד את ההפטרה ששמה היה "מטות". אדם מבוגר דתי לימד אותו את ההפטרה בלחן דתי, שלוש פעמים בשבוע.

העלייה לתורה הייתה בשבת, לפני הצהריים בנוכחות בני משפחתו וחבריו. את החגיגה עשו בחצר ביתו שהייתה בה גינה גדולה. מבעוד יום ההורים של סבי הכינו מנורות צבעוניות והשכנים הביאו שולחנות ושמו עליהם מפות ואגרטלי פרחים. מעל מאה אנשים הגיעו לחגיגה ועל השולחנות היו סלטים רבים ובהמשך מנת בשרים, שתייה ועוגות לקינוח. הביאו לסבי הרבה מתנות והיה לו מאוד כיף.

בבר מצווה סבי אמר שהייתה לו יד שבורה: שבועיים לפני החגיגה שבר את היד במשחק כדורסל ושמו לו גבס. רוב המתנות היו ספרים עם הקדשה. למרות היד השבורה סבי מספר שנהנה מאוד ושזה אירוע שהוא אף פעם לא ישכח, בעיקר בגלל היד השבורה.

הזוית האישית

עומר: היה מהנה מאוד ללמוד על סבי ואני מאחל לו רק טוב. סבי מספר שהוא נהנה מאוד לספר לי את סיפורו ומאחל לי המשך חיים טובים.

נפטלין
הפירוש המילוני הוא: כדורים נגד עש, אבל סבא משתמש במילה זו כדי לציין דברים שקרו מזמן.