זכרונות מימי נעורים בישראל

סימה ברקוביץ בפעילות משותפת במשען, עם התלמידים מקציר
השלג בישראל 1950 ויקיפדיה
ילדותו של סימה בזמן המלחמה

סימה ברקוביץ' מספרת לתלמידי תיכון קציר: גילעד תמם, דניאל משיח, הילה מנשרוב

"שמי סימה ברקוביץ, בת חסיה וישראל. נולדתי בשנת 1936 במדינת בלרוס, בברית המועצות בעיר קפטקביץ. עליתי לארץ בדצמבר 1948 עם אמי רחי ובת דודתי.

כאשר הגעתי לארץ, גרנו בעיר גנים ע"י כפר אתא (כיום קריית אתא). שם הלכתי לבית הספר שלי, בית ספר עממי, מכיתה ה' עד כיתה ח' ולאחר מכן עברתי לתיכון שנמצא בחיפה. זה היה בית ספר מקצועי ושם למדתי את מקצועות הפקידות.

בשנת 1950, אני זוכרת שירד שלג במרכז הארץ והיה בלתי אפשרי לנסוע לבית הספר ולכן נאלצתי להישאר בבית ביחד עם משפחתי במשך כמעט שבוע. זו הייתה שנה קרה במיוחד בכל מדינת ישראל.

"בשנת 1950 אירע אירוע השלג הנרחב ביותר בארץ ישראל מאז החלו בה המדידות המטאורולוגיות ב-1870, אירוע שלג בסדר גודל כזה לא חזר מאז. במהלך האירוע ירד שלג ברוב חלקי הארץ, כולל מישור החוף והנגב. תנאי מזג האוויר הקשים ונזקיהם הכבידו במיוחד על רבבות עולים חדשים שהגיעו באותה עת במסגרת העלייה ההמונית ושוכנו במחנות אוהלים". (ויקיפדיה)

שלג בישראל 1950

תמונה 1

בשנת 1954 התגייסתי לצבא ושירתתי כפקידה בבה"ד 1(בית ספר לקצינות). שנה אחרי הגיוס שלי, מטוס ישראלי של "אל על" טס מעלי שמי בולגריה והבולגרים יירטו את המטוס והמטוס התפוצץ ונפל בבולגריה. את הגופות הביאו לקבורה בבה"ד 1 בארץ. בשנת 1955 בדצמבר סיימתי  את השרות הצבאי שלי ולאחר מכן התחתנתי בגיל 20, עם צבי ברקוביץ. חיינו במשך 33 שנים עד לפטירתו.

לאחר הצבא המשכתי לעבוד בתור פקידה וילדתי שתי בנות מהן יש לי היום ששה נכדים.

עברתי במשך חיי את ששת מלחמות ישראל: מלחמת סיני, מלחמת ששת הימים, מלחמת יום כיפור, מלחמת לבנון הראשונה, מלחמת לבנון השנייה, וצוק איתן.

סימה שרדה את כל המלחמות בגבורה ולא פחדה וכיום יש לה 6 נכדים ונכדות ומשפחה גדולה ואוהבת.

הזוית האישית

גילעד תמם הילה מנשרוב ודניאל משיח: סיפורה של סימה ברקוביץ, הועלה יחד עם סיפורם האישי של דיירי דיור המוגן "משען" – מתועד על ידי תלמידי כיתות ט'5 ו-ט'6, מבית הספר התיכון "קציר" בחולון, במסגרת תכנית "הקשר הרב דורי". את התכנית מובילים המורים: אילנה יוחנן וניר מלכה.

סימה ברקוביץ עם התלמידים בפעילות

שלג בישראל 1950
בשנת 1950 אירע אירוע השלג הנרחב ביותר בארץ ישראל מאז החלו בה המדידות המטאורולוגיות ב-1870, אירוע שלג בסדר גודל כזה לא חזר מאז. במהלך האירוע ירד שלג ברוב חלקי הארץ, כולל מישור החוף והנגב. תנאי מזג האוויר הקשים ונזקיהם הכבידו במיוחד על רבבות עולים חדשים שהגיעו באותה עת במסגרת העלייה ההמונית ושוכנו במחנות אוהלים. ויקיפדיה

”אני זוכרת שירד שלג במרכז הארץ והיה בלתי אפשרי לנסוע לבית הספר“