בעקבות העלייה לארץ ישראל

בסיור משותף
בסיור
כעבור תקופה קצרה, בעלה של סבתא שלי ירד מן הארץ, וטס חזרה לגור ברוסיה.

יעלי ניסימוב הנכדה מתעדת את הסיפור של סבתה סוניה.

סבתי סוניה ישראלוב נולדה בשנת 1950 להוריה חנן וזילפה פינגסוב בדושנבה בירת טג'יקיסטן, טג'יקיסטן היא מדינה השוכנת בחלק המרכזי של אסיה. בעבר היא הייתה חלק מברית המועצות והפכה למדינה עצמאית בשנת 1991, עם נפילתה של ברית המועצות.

סבתא סוניה התחתנה בגיל 19 בשנת 1969. ולאחר כמה שנים ההורים שלה, חנן וזילפה נפטרו. בשנת 1962  כשנה לאחר התפרקותה של ברית המועצות, היא עלתה עם משפחתה: בעלה, הסבא שלי ועם בתם התינוקת, האימא שלי, לארץ ישראל.

אבל, כעבור תקופה קצרה, סבא שלי (בעלה של סבתא שלי) ירד מן הארץ, וטס חזרה לגור ברוסיה.

לאחר כמה שנים אימא שלי התחתנה ועברה לגור בבית משלה, וסבתא סוניה נשארה לגור לבד. לאחר כמה שנים  סבתא התחתנה שוב עם מישהו אחר, ולאחר 3 שנים הביאה עוד 2 ילדים: בו ובת את הדוד, והדודה שלי.

לאחר כמה שנים בעלה נפטר והדוד והדודה שלי התחתנו.

יעלי נכדה: תודה לך סבתא, שמחתי להכיר את סיפור חייך.

סבתא סוניה ויעלי בסיור משותף למנהרות הכותל במסגרת תכנית הקשר הרב דורי

ברית המועצות
מסגרת מדינית שהקימו הבולשביקים ב- 1922, ברית של רפובליקות סובייטיות. ראשיתה בברית בין 11 רפובליקות סובייטיות, ובהן - רוסיה, ביילורוסיה, אוקראינה ועוד. הברית התקיימה כ- 70 שנה, עד קריסת ברית המועצות ב-1991. במקומה הוקם "חבר המדינות העצמאיות.

”ב"ה יש לי נחת מילדיי ומנכדיי, ומודה לה' על כך.“