בניית העמק

סבי ואני במפגש של הקשר הרב דורי
סיפורו של סבי שעזר לבנות את ישובי העמק

שמו של סבי הוא מוחמד ג׳ואמיס, הוא הסבא שלי מצד אבי. הוא גר בכפר ג׳ואמיס שנמצא בישוב בית זרזיר.

בית זרזיר

בית המועצה המקומית בזרזיר (ויקיפדיה)

תמונה 1

אוכלוסיית זרזיר מורכבת מחמישה שבטים. "שבט ג'ואמיס הוא אחד משבטי בית זרזיר ומשתייך למועצה מקומית זרזיר. השבט מונה כ-1200 נפשות שכולם קרובי משפחה. משנת 2013", ( ויקיפדיה).

סבי נולד בבית זרזיר בשנת 1944 ונולדו לו ארבעה בנים וחמש בנות. הוא היה קבלן בניין בין שנות ה-70 וה-80 ורוב העבודה שלו הייתה בטבעון, בבית שערים וגם במגדל העמק. הוא היה בין המקימים והבונים של שכונות בטבעון. זו הייתה עבודה קשה בגלל שהוא עבד לבדו או רק עם עוזר אחד.

סיפור שסבא סיפר לי איך גייס את סבתא להיות פועלת

אחד הסיפורים שמספרים בבית סבי התרחש בשנת 1976 כשסבא בנה לבדו קומה שנייה לביתו בשביל דוד שלי. סבא מספר שהיה צועק לסבתא שלי ששמה אמנה: "אמנה, תביאי לי מסמרים, בלוקים ומלט!" הוא בעצם גייס את סבתא כפועלת שעוזרת לו בבנייה. סבא בחריצותו עבד כל השנים וכשהיה צריך ידע לגייס גם את בני המשפחה לעזרה… אפילו את סבתא!

סבא מוחמד ג'ואמיס – תמונה זו צולמה כסבי היגיע למפגש עם סבי השני ( מצד אימי), שבא לבקר מארה"ב

אמיר ג'ואמיס: סבא שלי עדיין חרוץ ועובד כל הזמן, אני מאחל לסבא שלי הרבה בריאות ושמחה.

בית זרזיר
זַרְזִיר (בערבית: زرزير) היא מועצה מקומית במחוז הצפון בישראל. זרזיר הוכרזה כמועצה מקומית בשנת 1996. אוכלוסיית היישוב מורכבת מבני חמישה שבטים בדואים.

”"אמנה, תביאי לי מסמרים, בלוקים ומלט!"“