בנות למדע זה עניין של החלטה

מאיה וסבתא שרה במסיבת הסיום של כיתה ו'.
סבתא שרה וסבא יוסי ביום חתונתם
השקיעי היום כדי שמחר תוכלי לסדוק את תקרת הזכוכית

אני בת לניצולי שואה שעלו לארץ מיד לאחר קום המדינה, הורי אף פעם לא דיברו על מה שקרה בזמן השואה.

גדלתי בשכונות מצוקה בעיר התחתית של חיפה ונאלצתי לעבור ארבעה בתי-ספר בשש שנות הלימוד הראשונות (יסודי). מכיתה ה' הצטרפתי לתנועת הצופים שהפכה להיות הבית השני שלי, במהלך השנים עסקתי בהדרכה של קבוצות ואחר כך שכבות. בכל שנות הלימוד בלטתי כתלמידה טובה במיוחד במקצועות המדעים.

בשנות הלימוד הראשונות עד שעברתי לעירוני ה' בכיתה ז', חוויתי קשיים חברתיים מצד חבריה לכיתה, לרוב מפני שכל פעם הונחתי לכיתה מגובשת. בכל דבר שעשיתי בילדותי ובנעורי הן בלימודים והן בתנועות ובצבא ניסיתי להצטיין ולעשות את המירב המצופה ממני.

בשירות הצבאי בנח"ל יצאתי לאחוזי פיקוד ועברתי קורסי הדרכה כולל קורס קצינות בסוף דרכי הצבאית הייתי מפי"ת מפקדת פלוגה.

התחלתי ללמוד בטכניון במדעי המחשב בשנת 1973. למדתי ולמדתי ולמדתי עד שסיימתי תואר שלישי (דוקטורט).

חיי המקצועיים מתחלקים לשניים, עד שנת 1990 הייתי מרצה בטכניון, בפקולטה למדעי המחשב.משנת 1990-2014 זאת אומרת עד לפרישה לגמלאות, עבדתי באגף המחקר של IBM בחיפה.

ביום נישואינו

תמונה 1

במהלך הלימודים בטכניון נולדו לי שלושה ילדים, בני הרביעי נולד אחרי שהייה בארצות הברית, לצורך פוסט דוקטורט. בצד עיסוקי המקצועיים וההורות לארבעת ילדים תמיד ניסיתי למצוא זמן לתחביבים כמו ספורט, ניווט, ריקודי עם, קריאה, צפייה בסרטים, הצגות ואופרות.

עם פרישתי לגמלאות נרתמתי לפעילויות התנדבותית לעידוד נערות ללימודי מדעים. מחקרים מצביעים שנשים יכולות ומסוגלות להגיע להישגים באולם המדע בכלל והמחשבים בפרט. אם זאת הפערים עדיין גדולים מאוד ומספר הנשים העוסקות במדעים נמוך מדי. מקצוע המחשב מרתק ומעניין ונוגע לכל תחום, בין אם תרצי להיות מעצבת אופנה, ארכיטקטית או גרפיקאית, כדאי להכיר את המחשב ושימושיו.

אני מאמינה שכדאי להשקיע בשנות הלימוד בחטיבת הביניים, ובמיוחד בתיכון, במקצועות המדעים, כדאי לפתוח דלתות לאפשרויות מגוונות בעתיד.

הצטרפי לכוח העתיד לשבור את תקרת הזכוכית.

שרה פורת: הצטרפי לכוח העתיד לשבור את תקרת הזכוכית.