במהלך מבצע"נוקב" נפצע סבא בגבו מירי של צלף סורי

סבא יגאל כספי ואור בתכנית
סבא בן 14
סיפור משפחתו של סבא נמצא במוזיאון "המאירי" בצפת.

השנה אני משתתפת בתכנית הקשר הרב דורי. במפגשים שמעתי את סיפוריו של סבא יגאל ויחד עשינו עבודת חקר עם סבא יגאל והכנו תיעוד במצגת. קישור לסרטן המצגת שהכנו " קשר רב דורי עם סבא יגאל כספי

קצת על סבא….
הוריו ילדי צפת, למשפחה בת שבעה נפשות. סבא יגאל, הבן הקטן לאחר ארבעה אחים. סבא, גדל ברובע היהודי שהיה תחת השלטון הבריטי. העיר הייתה מעורבת ערבים ויהודים ובגלל הסכנה לחייהם הבריטים הגנו עליהם והילדים התחנכו בבית. —

בשנת 1948 עם הקמת מדינת ישראל התחיל ללכת לבית ספר ממלכתי א' שבצפת.— סיפור משפחתו של סבא נמצא במוזיאון "המאירי" בצפת.
תמונה 1

גיוס לצה"ל סבא שלי התגייס בשנת 1960 לחיל השריון בתפקיד קשר. הוא שרת שירות סדיר. בשנת 1960 סבא שירת בצמח על שפת הכינרת מול הגבול הסורי בשמירת הקיבוצים לאורך הגבול לדוגמה: קיבוץ עין גב, תל קציר והאון.— במהלך המבצע "נוקב" נפצע סבא בגבו מירי של צלף סורי ופונה לבית החולים, "פורייה" לתקופה ארוכה של שיקום וטיפולים .

מלחמת ששת הימים
מלחמת ששת הימים נפתחה ב-5 ביולי 1967 מדינת ישראל כבשה שטחים נרחבים ובין היתר כבשה את: סיני, רצועת עזה, רמת הגולן ומזרח ירושלים . סבא יגאל השתתף בכיבוש רמת הגולן ביחידת שריון באוגדה 36 .
סבא בתקופת המלחמה

חתונה
שניהם הכירו מילדות בעיר העתיקה צפת) מיד לאחר המלחמה. בילו את הירח דבש שלהם ב"קונטרה" לסבא ולסבתא נולדו 3 בנות: שושי (1968), שרון (1970) ושני (1980). אני אור בתה של שושי ונכדתו של סבא יגאל.
תמונה 4

היום סבא יגאל גר בכפר סבא בעקבות הילדים. שושי ושרון גרות בהוד השרון ושני בתל אביב לסבא יש ששה נכדים: איתי, עידן, נועה, הילה, אור ולביא.

הנכדה
אור גבר

משוב על תכנית הקשר הרב דורי
אור: "המפגשים עם סבא ועבודת החקר עם סבא הייתה מהנה ומיוחדת. גיליתי את סיפור חייו של סבא, חוויות שלא הכרתי קודם. העמקתי את הקשר עם סבא והפרויקט חיבר ביננו ותרם רבות לקשר סבא".

סבא יגאל: "החיבור בתכנית הקשר הרב דורי , והעברת סיפורי המורשת לנכדתי אור,  פתחו לשנינו ערוץ תקשורת מיוחד. בחרתי בדרך של סיפור נושא עבודת החקר ואור תרגמה זאת והקלידה את הסיפור למצגת . עיקר העבודה נעשתה על ידי אור, כשאני יושב לצידה מתמוגג מאור שמקשיבה, מתעניינת ומביעה רצון לדעת ולחוות את סיפור חיי".

העשרה
מלחמת ששת הימים: "מלחמת ששת הימים הייתה מלחמה שנערכה מבוקר 5 ביוני עד ליל 10 ביוני 1967 (כ"ו באייר – ב' בסיוון ה'תשכ"ז), בין ישראל לבין מצרים, ירדן וסוריה, שנעזרו במדינות ערביות נוספות: עיראק, ערב הסעודית, לוב, סודאן, תוניסיה, מרוקו ואלג'יריה. המלחמה החלה במכה מקדימה ישראלית על חיל האוויר המצרי, לאחר תקופת המתנה מתוחה, שבה נעשו ניסיונות להימנע ממלחמה. במהלך המלחמה כבשה מדינת ישראל שטחים נרחבים בסיני, רצועת עזה, רמת הגולן, יהודה ושומרון ומזרח ירושלים. השטח הכולל שנכבש גדול פי שלושה משטחה של מדינת ישראל לפני המלחמה". ויקיפדיה

מורה מובילת תכנית קרן ברקן

מלחמת ששת הימים
מלחמת ששת הימים הייתה מלחמה שנערכה מבוקר 5 ביוני עד ליל 10 ביוני 1967 (כ"ו באייר - ב' בסיוון ה'תשכ"ז), בין ישראל לבין מצרים, ירדן וסוריה, שנעזרו במדינות ערביות נוספות: עיראק, ערב הסעודית, לוב, סודאן, תוניסיה, מרוקו ואלג'יריה. המלחמה החלה במכה מקדימה ישראלית על חיל האוויר המצרי, לאחר תקופת המתנה מתוחה, שבה נעשו ניסיונות להימנע ממלחמה. במהלך המלחמה כבשה מדינת ישראל שטחים נרחבים בסיני, רצועת עזה, רמת הגולן, יהודה ושומרון ומזרח ירושלים. השטח הכולל שנכבש גדול פי שלושה משטחה של מדינת ישראל לפני המלחמה.

”במהלך מבצע"נוקב" נפצע סבא בגבו מירי של צלף סורי“

”סיפור משפחתו של סבא נמצא במוזיאון "המאירי" בצפת.“