לובה ברנוב

סבתא לובה ברנוב מספרת לנכדתה, סתיו ברנוב

נולדתי בשנת 1937 ברוסיה בעיר בליבי. עליתי לארץ, בגיל 57, בשנת 1999.

במלחמה נגד הנאצים הייתי רק בת חמש. גרנו באורני שברוסיה. בבית הספר למדו אותנו לסרוג שקים וגרביים לחיילים. שמנו בשקים עוד שקים וגרביים וקישטנו אותם יפה. כתבנו גם מכתבים לחיילים, כתבנו מילים שאנו מחכים לניצחון. השקים והגרביים נשלחו לחיילים שנלחמו בחזית נגד הגרמנים.

חגיגת השחרור והניצחון
חגגנו את זה, כשהחיילים ניצחו במלחמה. לא היה לנו הרבה דברים להכנת עוגה וממתקים, אז לכל ילד וילדה הביאו ממתק קטן אחד. אז במקום עוגה אפינו דייסה כעוגה לחיילים.

השמחה הייתה רבה, שחקנו בכדור ומחבואים, תופסת. בכתה, ציירנו ציורים על הקרב שהיה ועל הניצחון על הגרמנים. היינו שמחים כל כך. ברחבי העיר עשינו מצעד לכבוד החיילים. כל האנשים עברו ברחובות וניגנו ם בחלילים, תופים, סקסופונים ועוד. השמחה של השחרור הייתה רבה.

אני זוכרת את כל החגים שנהגנו לחגוג ברוסיה. את החגים חגגנו ברוסיה עם פרחים, שירים, ריקודים, דגלים, שלטים.

בגיל 57 החלטתי לעלות לישראל. עליתי לישראל בשנת 1999. עברתי לעיר באר שבע. שם למדתי באולפן עברי. מבאר שבע , אחריי זה עברתי לגור בעיר אשדוד.

העשרה
מלחמת העולם השנייה : "היא המלחמה הגדולה ביותר שידעה האנושות. מספר החללים במלחמת העולם השנייה (לפי ההערכות המקובלות) מונה כ-64.5 מיליון בני אדם, יותר מבכל מלחמה אחרת בהיסטוריה. המדינות העיקריות בבעלות הברית היו הממלכה המאוחדת, צרפת, ברית המועצות, ארצות הברית".

"בנובמבר 1942 ביצעו הסובייטים מתקפת נגד בסטלינגרד, ובפברואר 1943 נכנעו הגרמנים בחזית זו. ביולי 1943 החלו הגרמנים לסגת מהחזית הדרומית. עד סוף 1943 הדפו הסובייטים את הגרמנים במרכז בחזרה לגבול פולין. בינואר 1944 שוחררה לנינגרד מן המצור שהוטל עליה, לאחר שנהרגו בה כמיליון סובייטים."

מלחמת העולם השנייה
היא המלחמה הגדולה ביותר שידעה האנושות. מספר החללים במלחמת העולם השנייה (לפי ההערכות המקובלות) מונה כ-64.5 מיליון בני אדם, יותר מבכל מלחמה אחרת בהיסטוריה. המדינות העיקריות בבעלות הברית היו הממלכה המאוחדת, צרפת, ברית המועצות, ארצות הברית,

”לפעמים חייבים לשמוח כדי לנצח“