בגיל 71 גיליתי שיש לי אחות

אגם וסבא דודי
שלומית ודודי ביום חתונתם
מעולם לא נתנו להבין שיש לנו בעצם אחות ביולוגית

כילד גדלתי במשפחה עם אבא (שלמה), אימא (שרה) ועוד אח (אליק) גדול ממני בשבע שנים. מעולם לא נתנו להבין שיש לנו בעצם היכן שהוא אחות ביולוגית.

לפתוח כראוי את הסיפור, אני מתחיל כמובן מההורים שלי: אבא שלמה ואימא שרה. ההורים שלי ילידי ורשה, נמלטו מהנאצים שכבשו את פולין, ועברו את הגבול לרוסיה (אז ברית המועצות). אבא שלי נמלט לרוסיה יחד עם שניאחים ואחות – אבל לא היו כל הזמן יחד. אימא שלי נמלטה לרוסיה יחד עם אחותה. כל שאר בני המשפחה הגדולה של אבא שנשארו מאחור – לא שרדו את השואה.

לסיפור התיעוד המלא:

המשפחה

הזוית האישית

אגם: הסיפור של סבא דודי מרתק ומרגש. פתאום כשאתה כבר סבא, אתה מגלה שיש לך אחות. זה מאוד משמח וגם קצת עצוב בגלל שההורים לא סיפרו את זה ושמרו על הסוד עד יומם האחרון. שמחתי מאוד לעבוד עם סבא דודי. מאחלת להמשיך את הקשר בינינו וגם מאחלת הרבה בריאות לסבא וסבתא.

אַנְטִישֵׁמִיּוּת
המונח המודרני לתיאור תופעה חברתית שלפני המאה ה-19 נודעה בשם שנאת יהודים.

DNA
ה-DNA מושווה לעיתים תכופות למערכת תוכניות (דוגמת תוכנית מחשב), מכיוון שהוא כולל את כל ההוראות הנחוצות לבניית רכיבי התא.

”הסוד המשפחתי נשמר בקפידה על ידי השלושה ולא דלף עד יום מותם“