אסיר ציון במחנה אבוקיר במצרים

תמונתו של בני סדבון
במחנה מעצר אבו קיר 1948-1949
בני (בנימין) סדבון, אסיר ציון במחנה אבוקיר במצרים היה חבר ההגנה במצרים (במחתרת).

עו"ד יוסי סדבון, ניצב (בדימוס)מספר:
"אבי, בני סדבון, יליד 1924 הצטרף לשורות הגנה במצריים בצעירותו, ופעל במספר רב של תחומים ובהם : ארגון עלייה  ב' (עליה בלתי לגאלית ) של יהודי מצריים לארץ בשיטות שונות ומגוונות, חלקם צוידו במדים בריטיים וקיבלו תעודות מסע על שמות של חיילים כדי שיאפשרו להם להיכנס לישראל, חלקם בדרכונים. גם בהעברת נשק גרמני ובריטי לארץ, שנרכש מבדואים אשר מצאו אותו במדבריות אפריקה לאחר תום מלחמת העולם השנייה, ריגול ובחינת דרכי המעבר באזור קנטרה – דבר שהוביל למעצרו במשך מספר ימים – העברת מידע לארץ באמצעות מכשיר מורס שהוסתר במקלט הרדיו בדירתו, אימון צעירים בנשק אקדחים, רובים ורימונים כדי שיוכלו להשתלב בפעולות צבאיות בישראל.

תמונתו של אבי, בני סדבון, מתוך מסמך של  הקונסוליה  הצרפתית – משנת 1945

אבי, בני סדבון,  ראשון משמאל,   במחנה מעצר אבו קיר  – 1948-1949

תמונה 2
כרבים אחרים נעצר והוכנס למחנה מעצר אבו קיר בשנת 1948 למשך כשנה וחצי, שם נשא לאישה את מאירה אפשטיין אותה הכיר עוד בטרם נעצר. לאחר שחרורם הגיעו דרך צרפת לישראל ובנו בה את ביתם. בישראל נולדו שני ילדיהם דניאלה ויוסי.
בני סדבון היה פעיל בהתאחדות יוצאי מצרים ונשא בתואר סגן יו"ר התאחדות יוצאי מצריים. זכור לי שהיותי ילד, תלמיד בבית הספר היסודי, הגעתי לבקר בפעם הראשונה במשרדי התאחדות יוצאי מצריים ברחוב פינסקר בתל אביב . בפעם האחרונה ביקרתי במקום לפני 10 שנים בתפקידי במשטרת ישראל כמפקד מחוז תל אביב בדרגת ניצב.

אבי נהרג בתאונת דרכים בשנת 1972 וקטע בכך קריירה מפוארת של שירות למען הציבור ועזרה לזולת. נמצאים ברשותי מסמכים הנושאים את חתימתו בהם פנה לסייע לעולי מצריים במציאת מקום עבודה וסיוע במגעיהם מול רשויות המדינה השונות. בתפקידו האחרון שירת כעובד מדינה בכיר ברשות המיסים, כפקיד שומה למפעלים גדולים. יהי זכרו ברוך.

ארגון עלייה ב'
(עליה בלתי לגאלית ) של יהודי מצריים לארץ בשיטות שונות ומגוונות.