אנחנו שנינו מאותו הכפר

סבתא מרים מטוס והנכדה הדר
סבתא מרים וסבא אריק
תולדות משפחת מטוס

הבתים הראשונים בבית יצחק

בראשית הגיע אביו של סבא רבא שלי לבית יצחק. הקים משק ובית קטן, מכאן צמח וגדל העץ המשפחתי שלי. משפחת קאופמן (שם משפחתה של סבתא מרים) סבתא רבתא רות, הצטרפה למשפחתו של סבא מאיר. הם הקימו יחד משק קטן. לאחר שנים הוקמה במשק מסגריה ששרתה את ענף הלול בכפר ובכל הארץ

סבתא מרים

סבתא מרים נולדה לסבא רבא שלי מאיר ולסבתא רבתא רות. הם נפגשו בארץ משפחת מטוס. הוריו של סבא אריק, סבא רבא שלמה וסבתא רבתא יהודית, הכירו בתל אביב. סבתא רבתא יהודית הגיעה בגיל צעיר מאוד מפולין.

סבא רבא שלמה

סבא רבא שלמה נולד בחיפה בן למשפחה שהגיעה מרוסיה. כשהכירו היא עבדה בחנות בתל אביב. סבא שלמה התנדב במסגרת המלצות הנהגת הישוב העברי שלפני קום המדינה בחיל הים הבריטי. שם שימש כמכונאי בבסיס "פניקס" בנמל אל-עריש שבמצרים. עם שחרורו הם התחתנו. שנה אחר כך ב ה' באייר תש"ח עם "הכרזת המדינה", נולד סבא אריק בתל אביב

סבא אריק תינוק.

%d7%a1%d7%91%d7%90-%d7%90%d7%a8%d7%99%d7%a7-%d7%aa%d7%99%d7%a0%d7%95%d7%a7

סבתא רבתא רות הצטרפה למשפחתו של סבא מאיר. הם הקימו יחד משק קטן, לאחר שנים הוקמה במשק מסגריה ששרתה את ענף הלול בכפר ובכל הארץ. סבא אריק הגיע לכפר בגיל 5. כדי שסבא שלמה יגור קרוב למקום עבודתו בבית חרושת לבירה "אביר" בנתניה שהיה אחד ממייסדיו. סבתא מרים הכירה את סבא אריק בגן הילדים

%d7%a1%d7%91%d7%aa%d7%90-%d7%9e%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%9b%d7%aa%d7%99%d7%a0%d7%95%d7%a7%d7%aa

סבתא מרים כתינוקת

החברות בין שתי המשפחות התהדקה. סבתא מרים וסבא אריק למדו "בבית החינוך בית יצחק" באותה כיתה. בתיכון סבתא למדה בתל אביב וסבא בבית ספר רופין. סבא למד בבית הספר "הטכני של חיל האוויר" ושירת כמכונאי מוטס בהליקופטרים. אחרי הלימודים בתיכון סבתא למדה בסמינר למורות "במקצועות האופנה". סבתא עבדה כמורה  וסבא שירת "בחיל האוויר" כמכונאי מסוקים. עם תום השירות סבא וסבתא התחתנו.

סבא וסבתא בנו את ביתם בבית יצחק-נירה. סבתא עבדה כמורה בנתניה. סבא החל לעבוד לאחר לימודיו כמורה לנהיגה.לאחר מלחמת יום הכיפורים נולד דוֹדִי אלון ואמי קרן נולדה שנתיים מאוחר יותר. בכך הגשימו המשכיות של דור שלישי במושב.

הורי, אמי קרן ואבי אלון הכירו במסיבת קצינים. לאחר תקופת היכרות נישאו בשנת 2004 . הדורות במשפחתי בבית יצחק: בשנת 2006 נולדתי , בכך הפכתי לדור חמישי בבית יצחק

תשע"ו 2016

מורות מובילות : מזרחי אפרת, מיכל ברונר מדריכה : מגן עדית

הזוית האישית

משוב של הדר: "כל השבוע אני מחכה לשעתיים האלה להיות עם סבתא בחדר מחשבים. זמן שבו אני לומדת על חייה של סבתא בכלל כיף. סבתא נורא סקרנה אותי עם הסיפורים של המשפחה. אלה מפגשים של הנאה וזמן איכות עם סבתא. אוהבת הדר.

משוב של סבתא מרים: מיזם העבודה המשותפת עם נכדתי הדר נתן לי כסבתא אפשרות נוספת לשיתוף פעולה תוך כדי חשיפה לטכניקות במחשב . התענינותה של נכדתי במעגל הקרוב והרחוק יותר של שורשי משפחתה, נתנו לי סיפוק רב וכמובן הערך המוסף של עוד זמן איכות ביחד.

הנהגת הישוב היהודי
היישוב הקים מוסדות מעין-שלטוניים, נוסדו מפלגות, נערכו בחירות ואף נוסד בית משפט השלום עברי . היישוב למד להגן על עצמו והוקמו בו ארגונים צבאיים וארגוני מחתרת ונלחם בהתקפות ערביי הארץ

מכונאי מוטס
מכונאי מוטס הוא איש צוות עזר אווירי, לוחם, המהווה יחד עם הקברניט וטייס המשנה את צוות המסוק לביצוע כלל משימות הטיסה. בחיל האוויר הישראלי, הבסיס להכשרת מכונאי מוטס הוא קורס מכונאי דרג א׳ מהמערך הטכני של החיל.

”ב 2006 נולדתי ובכך הפכתי לדור חמישי בבית יצחק“